Aktier: Tyder på flad åbning med Vestas i fokus

De europæiske aktiemarkeder halter stadig efter trods tirsdagens stigninger på de amerikanske aktier. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

. Der er fuld gang i regnskabssæsonen i USA, og det kan have indflydelse på Vestas i fredagens handel. Mens den danske sæson endnu ikke er startet, afleverer Vestas-konkurrenten General Electric, GE, regnskab fredag. Vestas steg i torsdagens handel 1,5 pct. til 416,20 kr.

Torsdagens handel i det danske eliteindeks, C25, bød ikke på væsentlige selskabsspecifikke nyheder, og indekset lukkede med et fald på 0,3 pct. på 1111,93. 11 af indeksets 23 aktier lukkede i plus.

Torsdag lukkede de tre ledende amerikanske indeks med fald. S&P 500-indekset 0,6 pct. lavere til 2693,13, mens Dow Jones-indekset faldt 0,3 pct. til 24.663,89, og Nasdaq-indekset tabte 0,8 pct. af sin værdi for at slutte i 7238,06.

Fredag morgen ligger de asiatiske markeder generelt negativt, de amerikanske futures blandet. Det kan betyde en flad åbning i Danmark.

- I skrivende stund handler de asiatiske aktiemarkeder overvejende i negativt territorium, mens aktiefutures indikerer en flad åbning på aktiemarkedet i Europa, skriver Sydbanks makroøkonom Søren V. Kristensen i en morgenkommentar.

VESTAS-KONKURRENT MED REGNSKAB

Vestas kan stjæle billedet herhjemme, da konkurrenten GE levere regnskab for årets tre første måneder. Ifølge Nordeas chefstrateg Philip Jagd, vil investorerne have særlig fokus på omsætningsfremgangen i lokal valuta, da det giver en indikation af den underliggende styrke i forretningen.

Forventningen er generelt høj til omsætningsvæksten i de amerikanske selskaber. Omsætningsvæksten har indtil videre ligget i underkanten af 11 pct.

Regnskabet fra GE kan give investorerne mere eller mindre lyst til at kaste opsparingen efter Vestas-aktien, og derfor ventes den, at få opmærksomhed i fredagens handel.

GN FÅR HÆVET KURSMÅLET

GN Store Nord og William Demant Holding er i denne uge til messe hos den amerikanske brancheforening for audiologer. Begge selskaber har præsentateret, og kan derfor få fokus. GN har i øvrigt fået løftet kursmålet hos det tyske finanshus Mainfirst til 195 kr. fra 171 kr. Anbefalingen af aktien er fortsat "underperform". GN-aktien lukkede 1,2 pct. lavere i 211,40 kr.

William Demant-aktien lukkede med et fald på 1,3 pct. til 234,80 kr.

A.P. Møller-Mærsk kan komme i fokus i forbindelse med den ugentlige opgørelse af SCFI-indekset, der er baseret på spotraterne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer rundt om i verden. Indekset er steget de to seneste uger, og ligger i indeks 659,74. Mærsk B-aktien lukkede i toppen af C25-indekset torsdag med en stigning på 2,6 pct. til 9234 kr.

Veloxis har fået accepteret en registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, der går på at få godkendt nyremidlet Envarsus til en bredere patientgruppe. FDA har lovet en tilbagemelding for ansøgningen senest 7. januar 2019. Aktien lukkede med et fald på 1 pct.

/ritzau/FINANS