Aktier: Twitter stiger pænt i opstemt marked

Det amerikanske aktiemarked indleder ugen i grønt, hvor Twitter er en af mandagens højdespringere, efter at selskabet har udpeget stifter Jack Dorsey som permanent topchef.

Læs mere
Fold sammen

Efter få minutters handel stiger det brede S&P 500-indeks 0,8 pct., Dow Jones stiger 0,7 pct., mens Nasdaq-indekset ligger 0,8 pct. højere.

Dermed fortsætter tendensen fra fredag, hvor de tre indeks steg 1,2-1,7 pct., da udsigten til en renteforhøjelse hos den amerikanske centralbank blev sparket nogle måneder frem oven på en svag arbejdsmarkedsrapport for september.

Og med en god start på oktober synes den dårlige stemning fra andet kvartal så småt at være vendt, lyder vurderingen blandt aktører i markedet.

- De folk, der ville sælge, har allerede solgt nu, og markedet bevæger sig nu langsomt frem. Given den nuværende markedssituation synes korrektionen at være ovre. Markedet burde stabilisere sig og stige enten nu eller i første kvartal næste år, sagde Otto Waser, investeringschef i R&A Research & Asset Management, forud for handelsstart til Bloomberg News.

Blandt selskaberne er der positiv stemning omkring Twitter-aktien. Det sociale medie meddelte tidligere mandag, at stifter Jack Dorsey bliver permanent topchef hos det sociale medie, efter at han i en periode har været midlertidig chef. Han tog over, da Dick Costolo stoppede tilbage i juli. Twitter-aktien stiger knap 2 pct. i de første handler.

Der er også pæn fremgang til industrikonglomeratet General Electric, som åbner 3,4 pct. højere, efter at Trian Fund Management har annonceret, at det har købt en aktiepost på 2,5 mia. dollar i selskabet. Opkøbet gør investeringsfirmaet til en af de 10 største aktionærer i GE.

I en anden sektor har fragtselskabet Fedex meldt ud, at koncernens opkøb af hollandske TNT kører som planlagt i forhold til at få myndighedernes godkendelse af handlen. I øjeblikket er EU-Kommissionen ved at se på transaktionen, og den skal i starten af det nye år have en afgørelse på plads. Fedex-aktien stiger 1 pct. fra åbningen.

Ellers skal investorerne så småt begynde at indstille sig på, at der snart vil være regnskaber i hundredvis, når sæsonen begynder i denne uge med tallene for tredje kvartal.

Som vanligt er det aluminiumsproducenten Alcoa, der er første større selskab til at offentliggøre regnskab. Det sker sent torsdag aften, hvorefter strømmen af regnskaber for alvor tager fart de kommende uger.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk