Aktier: Twitter skraber bunden i ellers grønt marked

De amerikanske aktier er helt som ventet startet i positivt terræn mandag, efter at weekendens anden tv-debat mellem de to amerikanske præsidentkandidater umiddelbart tolkes som om, at Demokraternes Hillary Clinton er kommet bedst ud af de to debatter samlet set.

Læs mere
Fold sammen

Særligt den mexicanske peso styrkes mandag, hvilket peger mod, at Republikanernes Donald Trump, der umiddelbart går ind for protektionisme og toldmure i handelspolitikken, halter efter sin modstander.

De fleste eksperter har dog haft svært ved at pege på en klar vinder af weekendens debat, men på aktiemarkedet synes investorerne at tolke udfaldet af debatten som positivt, hvem end vinderen var.

I hvert fald stiger de tre toneangivende aktieindeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med mellem 0,5 og 0,6 pct. i den helt tidlige handel.

Blandt enkeltaktierne er der opmærksomhed til det sociale medie Twitter, der fortsat er i heftig modvind på aktiemarkedet, efter at interessen fra flere potentielle købere af selskabet synes at være forduftet.

Tidligere har navne som Google, Salesforce.com og Walt Disney ellers været nævnt som mulige købere af Twitter, men nu synes følehornene igen at være trukket tilbage.

Det sker, selv om Twitter aktivt har afsøgt mulighederne for at afhænde selskabet, fordi det selv har problemer med at øge antallet af brugere og særligt annoncører, der kan øge omsætningen.

Twitter-aktien styrter ned med 12,5 pct. til 17,37 dollar fra start mandag. Den tyske notering af aktien falder desuden med 11,9 pct. til 15,60 euro.

Elselskabet Calpine Corporation får også fokus, efter at det har købt Noble Groups amerikanske energiaktiviteter for 800 mio. dollar plus arbejdskapital.

Calpine-aktien stiger 3 pct. til 12,93 dollar i mandagens tidlige handel.

Alt imens fortsætter forhandlingerne om en aftale mellem den tyske storbank Deutsche Bank og de amerikanske myndigheder i sagen om kritisabel markedsføring af realkreditobligationer i forbindelse med finanskrisen.

Endnu har de nemlig ikke båret frugt, men umiddelbart er stemningen omkring Deutsche Bank god mandag, hvor bankens amerikanske notering stiger 0,8 pct. til 13,75 dollar fra start.