Aktier: Twitter kvidrer upåagtet videre

De amerikanske aktier er steget støt i juledagene, hvor en øget tiltro til den amerikanske økonomi har fungeret som en katalysator for aktierne efter stærke nøgletal.

Alle tre ledende amerikanske indeks steg i løbet af den halve handelsdag juleaftensdag, og 26. december fortsatte optimismen. Torsdag steg S&P 500-indekset 0,5 pct, mens Dow Jones Industrial Average øgedes 0,8 pct. og Nasdaq steg 0,3 pct. Med torsdagens stigning er S&P-indekset steget 29 pct. i 2013, det højeste årlige spring siden 1997.

Torsdag blev kurserne hjulpet godt på vej af stærke tal for nytilmeldte amerikanske ledige. 338.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen i ugen op til 21. december, og det var ikke langt fra økonomernes prognose på 345.000 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Ugen før meldte 380.000 amerikanere sig ledige.

- De stærkere makroøkonomiske tendenser vi ser, har sat fut i markedet. Fundamentalerne begynder at sparke ind i et marked, der primært har været drevet af Federal Reserve. Vi tror, at det er en sund og holdbar udvikling, som har noget momentum ind i 2014, siger Jim Russell, ledende aktiestrateg hos US Bank of Wealth Management, til Bloomberg News.

På selskabsfronten kvidrer Twitters aktionærer fornøjet videre. Aktien er steget 32 pct. over de seneste fem handelsdage, hvor forhåbning om, at Twitter har mulighed for at udvide sin omsætning fra digitale reklamer har sendt kursen op. Siden noteringen i begyndelsen af november er Twitter-aktien steget 181 pct. i værdi.

En anden ny yndling blandt investorerne, elbilproducenten Tesla, har også haft stor fremgang i juledagene. Fire dage i træk med plusser er det blevet til, og torsdag steg aktien 2,7 pct. China Daily skrev i en rapport, at firmaet vil fokusere mere på at åbne showrooms i Kina, og det sendte aktien i vejret.

Værre gik det for Ebay, der torsdag dykkede 2 pct. efter tal, der indikerede en opbremsning i salget - det største fald i S&P 500-indekset.

/ritzau/FINANS