Aktier: Twitter er kommet fløjtende fra start

Twitter flyver højt fra åbningen på det amerikanske aktiemarked fredag, der til gengæld langt fra viser så gode takter, som futures spåede godt en halv time inden børsåbningen.

De toneangivende indeks, der umiddelbart lå til at stige i underkanten af en halv pct. efter en stærk jobrapport, åbner blot på stort set uændrede niveauer. Det brede S&P 500-indeks stiger med 0,12 pct., mens Nasdaq-indekset ligger 0,08 pct. lavere. Dow Jones-indekset stiger med 0,04 pct.

Jobrapportens indhold er der dog intet i vejen med.

- Det er meget svært at skyde de tal ned - de lover godt for amerikansk økonomi, og den samlede trend i beskæftigelsen, siger en kapitalforvalter til Bloomberg News.

Beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 257.000 personer i januar, eller noget mere end de 228.000 personer, som økonomerne havde forudset ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Samtidig blev december-tallet revideret kraftigt op.

Twitter kom med regnskabstal sent torsdag efter amerikansk børslukketid, og de sprøde toner i regnskabet har sendt aktien over 12 pct. højere i den indledende handel. Twitter leverede et justeret resultat per aktie på 0,12 dollar i fjerde kvartal, eller dobbelt så meget som ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News. Prognosen for 2015 er et overskud i størrelsesordenen 2,30-2,35 dollar per aktie mod konsensus på 2,29 dollar.

Også kreditvurderingsinstituttet Moody's har vist solide regnskabstal og et overskud per aktie på 1,12 dollar i fjerde kvartal, hvilket er hele 0,17 dollar mere end ventet. Aktien stiger med 4,4 pct.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk