Aktier: Trykket stemning mens investorer venter på Fed

De amerikanske aktieindeks åbner onsdag nogenlunde på det niveau, hvor de sluttede tirsdag - dog med en pil ned.

Læs mere
Fold sammen

Der er en afventende stemning blandt investorerne, da et referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, bliver frigivet efter dansk lukketid.

S&P 500-indekset åbner med et lille minus på 0,2 pct., mens de tunge aktier i Dow Jones falder 0,3 pct. Nasdaq-papirerne ligger ligeledes 0,3 pct. lavere.

I referatet fra Federal Reserve vil der blive set efter tegn på, om flere af Fed-toppens medlemmer er parat til at hæve renten senere på året. Det vil i så fald blive første rentestigning siden december 2015.

Sandsynligheden for, at Federal Reserve hæver renten på sit decembermøde, er opgjort til omkring 68 pct., mens blot 17 pct. af de adspurgte ifølge Bloomberg News venter en rentestigning på mødet i november.

Samtidig er der fokus på regnskabssæsonen, der så småt er gået i gang i USA. Som vanligt var aluminiumsproducenten Alcoa først blandt de store selskaber med sine tal, der skuffende. Alcoa-aktien faldt tirsdag 11 pct. efter det svage regnskab. Onsdag falder aktien yderligere 2,5 pct.

Der er ifølge Bloomberg News bekymringer om regnskaberne for tredje kvartal.

- Investorerne ser en øget usikkerhed. Regnskabssæsonen kommer til at tage fokus de næste tre uger, siger John Conlon, der er chefaktiestrateg ved People's United Wealth Management, til nyhedsbureauet.

Efter lukketid kommer der regnskab fra fragtselskabet CSX Corp., der fra start daler med 0,6 pct.

Svenske Ericsson, der efter en nedjustering og skuffende regnskabstal står for onsdagens helt store nedtur blandt de europæiske eliteaktier, er også noteret i USA. Den amerikanske notering falder 18 pct. til 5,75 dollar.

/ritzau/FINANS