Aktier: Tryg trykkes i bund i positivt marked

De danske aktier er tilbage i forårshumør onsdag, men for en aktie er dagen langt fra ligeså god, som det generelle billede ellers afspejler.

Læs mere
Fold sammen

Forsikringsselskabet Tryg er nemlig under hårdt pres efter et første kvartal, der bød på flere erstatninger, end markedet havde håbet på, hvorfor regnskabstallene ikke kunne leve op til forventningerne.

Derfor er Tryg suveræn bundprop i et C20 Cap-indeks, hvor der ellers er fremgang til 16 ud af 20 papirer - med en samlet stigning på 0,8 pct. til 1027,62 til følge.

Trygs nettoresultat landede på 525 mio. kr. i første kvartal, hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde forudset et resultat på 561 mio. kr.

Det forsikringsmæssige nøgletal combined ratio, der sætter præmieindtægterne i forhold til erstatningsudgifterne, var også ramt af de tunge udgifter til erstatninger for særligt vejrskader. Nøgletallet landede på 90,7 i første kvartal mod analytikernes forventning om 86,4.

Samtidig skuffede også bruttopræmieindtægterne og det forsikringstekniske resultat, og det kunne et flot investeringsafkast ikke modvirke, så derfor blev det samlede indtryk skuffende.

Tryg-aktien falder med 5,9 pct. til 801,50 kr.

For anden dag i træk er medicoselskabet Coloplast i god form, og for anden dag i træk skyldes det primært positive tilkendegivelser fra analytikersiden. Nordea har løftet sit kursmål for Nordea til 675 kr. fra 580 kr., mens anbefalingen er fastholdt i positivt terræn på "køb".

Det nye kursmål fra Nordea er det højeste blandt de finanshuse, som Bloomberg News har registreret, og det fejres blandt investorerne, der sender Coloplast-aktien op med 3,2 pct. til 580,50 kr. Det er nok til en førsteplads i C20 Cap-indekset og direkte kurs mod endnu en lukkerekord.

TDC er understøttet af, at norske ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål for teleaktien til 50 kr. fra tidligere 46 kr. Aktien stiger med 0,3 pct. til 51,70 kr. Anbefalingen fra ABG er fortsat "hold".

Blandt de mindre selskaber er biotekkoncernen Onxeo aktuel med regnskab for første kvartal i løbet af onsdagen. Aktien er midt på formiddagen uændret i 46,20 kr.

Københavns Lufthavnes aktie er desuden i flot form onsdag, selv om der fragår et udbytte på 66,57 kr. fra aktien. Alligevel stiger den med 3,3 pct. - eller 140 kr. - til 4450 kr.

/ritzau/FINANS