Aktier: Tryg trækkes til tops i nyhedsfattig handel

På en nyhedsfattig aktiedag, hvor rolige renter er med til at bringe stigninger tilbage i den generelle kursudvikling, synes en positiv anbefaling af Tryg at kunne række til en topplacering for forsikringsaktien i eliteindekset C20 Cap.

Læs mere
Fold sammen

- Likviditeten nu og de næste to måneder er tynd, så en god nyhed kan trække ekstra meget op, og en dårlig nyhed kan trække mere ned end ellers, konstaterer Michael Drøscher Jørgensen, som er aktiestrateg i Nykredit.

Torsdag middag ligger C20 Cap-indekset i 1012,84 svarende til en stigning på 0,7 pct. i forhold til onsdagens slutning og efter en stigning på 0,3 pct. i den tidlige handel.

Tryg-aktien stiger 4,8 pct. til 138,70 kr. i slipstrømmen efter, at Danske Markets har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "sælg", samtidigt med at kursmålet er sænket til 151 kr. fra 157 kr.

Derudover er de selskabsspecifikke nyheder få torsdag formiddag, hvor det mere er generelle vilkår, der driver stigningerne ifølge Michael Drøscher Jørgensen:

- Nu kikker vi meget på Tyskland, som jo er faldet 10-12 pct. siden toppen, men som rettede sig pænt i går, og nu fortsætter det lidt op i dag, bemærker han.

- Primært fordi det har fået for mange tæsk, og der er faldet lidt ro på renterne - de var jo steget rimeligt kraftigt - og det har sat skub i nervøsiteten rundt omkring, forklarer Michael Drøscher Jørgensen.

Han tilføjer, at der også findes et håb om, at der kommer en løsning på problemet med den græske gæld. Eller bare en afklaring.

- Mit bedste bud er, at næsten uanset hvad der sker, så vil det være positivt, bare vi får en afklaring. Altså forudsat, at det ikke udløser en katastrofe. Nu har vi snakket om dem i tre, fire, fem år, og jeg tror, at investorerne er ved at være trætte af at høre om dem, vurderer aktiestrategen.

Vestas handles torsdag middag 0,1 pct. højere i 329,50 kr. efter en stigning på 3,3 pct. onsdag, da Dong Energy udpegede joint venture-selskabet MHI Vestas, som Vestas ejer sammen med Mitsubishi, som foretrukken leverandør til det tyske havvindmølleprojekt Borkum Riffgrund 2 på 450 megawatt (MW).

Onsdagens kurs-topper, FLSmidth, dykker torsdag 0,4 pct. til 340 kr. uden egentlige selskabsnyheder som baggrund. Og nyhederne er også fraværende for Coloplast, der er placeret i bunden af C20 med et fald på 1,6 pct. til 500,50 kr.

De kommende dage vil Genmab få opmærksomhed, når selskabet præsenterer data for både Ofatumumab (Arzerra) og Daratumumab på årskongressen for den europæiske hæmatologforening, EHA, i Wien i Østrig. Torsdag kan selskabets aktionærer glæde sig over en positiv kursudvikling på 1,6 pct. til 627 kr.

Mærsk-aktierne ligger i midten af feltet med en stigning på henholdsvis 0,3 pct. til 12.390 kr. og på 0,1 pct. til 12.770 kr. for A- og B-aktien. Torsdag har Carnegie sænket sit kursmål for B-aktien til 12.000 kr. til 13.000 kr.

Blandt sidepapirerne løftes Torm 28,6 pct. til 0,45 kr. Torm meddelte sent tirsdag eftermiddag, at selskabet er nået lidt længere med planerne for sin restrukturering. Torm-aktien faldt onsdag knap 49 pct.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk