Aktier: Tryg topper grønt C20 Cap

Den gode stemning på aktiemarkedet fortsætter herhjemme mandag morgen, hvor samtlige eliteaktier ligger i grønt efter kort tids handel. Øverst ligger Tryg fulgt af Genmab. De to aktier stiger henholdsvis 1,7 pct. og 1,4 pct.

Foto: Torben Christensen

Samlet set ligger C20 Cap 0,9 pct. højere i 1013,98. Fredag var stigningen på 1,3 pct.

Det gode humør kom, efter at investorerne havde fordøjet torsdagens stimuluspakke og meldinger fra Den Europæiske Centralbank om, at der formentlig ikke er flere rentesænkninger på vej til at understøtte markedet.

Efter europæisk lukketid fortsatte den positive stemning på modsatte side af Atlanten, hvor S&P 500-indekset røg yderligere i vejret med omkring 0,5 pct. efter dansk børslukketid og sluttede samlet 1,6 pct. højere i det højeste niveau i år.

S&P 500-futuren falder imidlertid marginalt mandag morgen, mens den tyske Dax-future modsat er steget.

- Stort set hele kloden rundt har der været tale om aktiekursstigninger siden fredag morgen. Udviklingen tilskrives primært tiltagene fra ECB's side og det forhold, at prisen på olie bliver ved med at stige. Prisen på Brent-olie ligger nu over 40 dollar/tønde. Også i Kina er der tale om stigninger på aktiemarkedet, på trods af at de nøgletal, vi fik i lørdags fra Kina, samlet set var lidt til den svage side, skriver Sydbank i en morgenkommentar.

Med i top tre ligger Coloplast, der var taberen i fredagens handel. Aktien stiger 1,4 pct., efter at den fredag dalede med 2,3 pct. Det skete, da selskabet blev forbigået til en stor kontrakt i USA. Det var en kontrakt med indkøbsorganisationen Novation/Vizient, som Coloplast ikke blev indlemmet i.

Fredag var der fokus på bankaktierne, efter at ECB's pengepolitiske lempelser gav sektoren et frisk pust. Dog har de mindre prangende stigninger i mandagens tidlige handel, hvor Nordea stiger 1,2 pct. til 73,40 kr., Jyske Bank ligger 0,9 pct. højere i 320,10 kr., mens Danske Bank vinder frem med 1,1 pct. højere i 195,90 kr.

Uden for C20 kommer Parken kommer med årsregnskab. De seneste forventninger til 2015 er en omsætning på 1050 mio. kr. og et resultat før skat på minus 45 til minus 55 mio. kr. Parken sluttede fredagens handel med en stigning på 1,7 pct. til 60 kr. Den er endnu ikke blevet handlet mandag morgen.

Rockwool-aktien har fået kursmålet forhøjet til 1000 kr. fra 900 kr. af finanshuset Berenberg, oplyser Bloomberg News. Anbefalingen "hold" bliver samtidig gentaget. Rockwool-aktien stiger med 0,9 pct. til 1035 kr.

NNIT falder 1,5 pct. til 170 kr., efter at aktien nu ikke længere handler inklusive retten til udbytte for 2015 på 4 kr. per aktie.

Bang & Olufsen får opmærksomhed i Børsen, der skriver, at de unge kinesere for alvor har taget Play-brandet til sig - både fordi de mener, at det er godt design og super kvalitet, men også fordi det kan købes for en overkommelig pris. Aktien stiger 4,3 pct. til 72,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk