Aktier: Tryg til eksamen efter medvind på bundlinjen

Forsikringsflagskibet Tryg skal tirsdag vurderes for sit halvårsregnskab, mens resten af aktiemarkedet forsøger at finde ud af, om de seneste dages stigninger skal fortsætte.

Læs mere
Fold sammen

 

Mandag var tredje positive dag i træk for de europæiske aktier, der nåede højeste niveau siden den panikskabende EU-folkeafstemning i Storbritannien 23. juni. Weekendens japanske valg, de positive jobtal fra USA og mere sikkerhed om Storbritanniens politiske fremtid hjalp markederne.

C20 Cap-indekset steg mandag 1,5 pct. til 1018,06 og er dermed gået 4,6 pct. frem på tre handelsdage. I USA var stemningen mere afdæmpet, men stadig positiv nok til at sende S&P 500-indekset til sit højeste niveau nogensinde.

Tirsdag morgen indikeres de europæiske aktiemarkeder at åbne omkring uændret.

Tryg, som for nylig forlod C20, har i morgentimerne leveret det første halvårsregnskab for 2016 på den danske børs. Det viser overordnet positive takter, blandt andet med et større overskud på bundlinjen end ventet.

Thomas Eskildsen, aktieanalytiker i Jyske Bank, kalder derfor overordnet regnskabet for "bestået".

- Men der er lidt malurt i bægeret. Og det er, at toplinjen falder mere end ventet, siger han til Ritzau Finans.

Bruttopræmieindtægterne lød på 4379 mio. kr. i andet kvartal 2016 mod analytikernes forventninger på 4419 mio. kr., viser et estimat fra Ritzau Estimates blandt otte analytikere. Meget af faldet skyldes dog valutaeffekter fra den norske krone.

På bundlinjen lander overskuddet efter betalt skat på 734 mio. kr. mod ventede 605 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. Det er også en pæn fremgang fra 580 mio. kr. i andet kvartal af 2015.

Forsikringsselskabet fastholder desuden i regnskabet sin prognose om en vækst i præmieindtægterne på 0 til 2 pct. i år - og de finansielle ambitioner for 2017 er uændrede.

Tryg-aktien er indtil videre i år faldet 10 pct. - eller 7,5 pct. hvis man korrigerer for udbytte - til en kurs på 123,70 kr. mandag.

Vestas har fået løftet både anbefaling og kursmål hos finanshuset Macquarie, hvis anbefaling nu er ?outperform? mod tidligere ?neutral?. Samtidig lægger finanshusets analytiker 126 kr. til kursmålet, så det nu lyder på 501 kr. Til sammenligning kostede Vestas-aktien mandag eftermiddag 452,50 kr.

Nordea har set på potentialet i luftfartsselskabet SAS og er kommet frem til, at det tidligere kursmål var for højt. Derfor er det nu sat ned til 14,90 kr. mod tidligere 16,77 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. Anbefalingen "hold" fastholdes for SAS-aktien, der mandag steg 1,5 pct. til 13,90 kr.

Coloplast har ligeledes fået sænket sit kursmål af Nordea til 600 kr. fra 630 kr. Anbefalingen er dog stadig ?køb? for aktien, der kostede 520,50 kr. ved børslukketid mandag.

Københavns Lufthavne vil efter frokosttid gøre status for trafikudviklingen i sidste måned af første halvår. Tallene forventes efter kl. 12.30.

Endelig udbetaler kapitalfondselskabet Speas et ekstraordinært udbytte på 1500 kr. tirsdag. Det svarer til 12 pct. af mandagens lukkekurs på 12.350 kr. Baggrunden for det ekstraordinære udbytte er, at selskabet i andet kvartal modtog exit-provenu fra private equity-fonde og dermed havde flere likvider på hånden end nødvendigt.