Aktier: Tryg straffes fortsat i marked uden fast tendens

Straffeekspeditionen mod Tryg-aktien efter onsdagens skuffende regnskab fortsætter torsdag i et aktiemarked, der i formiddagstimerne generelt er præget af gevinsthjemtagning og faldende kurser, uden at det af den grund skal tages for givet, at dagen vil ende negativt.

Læs mere
Fold sammen

Det toneangivende C20 Cap-indeks ligger torsdag middag i 1018,6 eller 0,7 pct. lavere end onsdagens slutniveau.

- Morgenen har været præget af gevinsthjemtagning, uden at der har været tale om en generelt negativ stemning. Det er nok det nærmeste man kan komme på det, vurderer chefaktiehandler i Danske Bank, Mads Zink, i en kommentar til formiddagens danske aktiemarked.

- Men der er er ikke nogen negativ trend i markedet. Den positive trend, vi har været inde i lang tid, er der stadigvæk, og i dag kan det sagtens vende - det kan både blive en dreng og en pige, beroliger chefaktiehandleren.

For Tryg-aktien er tendensen imidlertid ganske klar. Aktien er torsdag middag faldet 2,8 pct. til 791 kr. efter onsdagens skred på 4,5 pct. som kvittering for et regnskab, der især skuffede for forsikringsdriften. Men det er helt rimeligt, at aktien fortsat befinder sig på pinebænken, mener Mads Zink:

- Tryg er jo meget dyr, og regnskabet satte måske en streg under, at den er blevet for dyr. Vi nedjusterede aktien til "salg" for et par uger siden, så vi synes ikke, at det er helt unfair, at den sætter sig lidt oven på regnskabet, noterer Mads Zink.

Torsdag formiddag er det finanskæmpen Goldman Sachs, der langer ud efter forsikringsaktien med en sænkning af kursmålet til 800 kr. fra 830 kr. Og franske Exane bidrager med en sænkning af anbefalingen af aktien til "neutral" fra "outperform".


Tæt på bunden af eliteindekset ligger servicekoncernen ISS, der udbetaler udbytte på 4,90 kr. til aktionærerne. Men aktien falder 2,6 pct. eller 6,00 kr. til 228,10 kr. torsdag middag.

I toppen af indekset troner FLSmidth og Carlsberg med stigninger på henholdsvis 0,6 pct. til 305,70 kr. og 0,4 pct. til 622 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

Som den bløde mellemvare ligger Novo-aktien 0,8 pct. lavere i 384,50 kr. Den franske storbank Société Générale har indledt dækning af selskabet med anbefalingen "sælg" og et kursmål på 350 kr. Den franske banks holdning divergerer fra størstedelen af analytikerne, som ifølge Bloomberg anbefaler "køb" af aktien.

Danske Bank har i løbet af formiddagen præsenteret en trio af nye eller justerede anbefalinger:

- For NNIT-aktien indledes analysedækningen med anbefalingen "hold" og kursmålet 165 kr. Aktien trækker sig torsdag middag 0,3 pct. til 162,50 kr.

- For Novozymes sænkes anbefalingen til "hold" fra "køb", og kursmålet reduceres til 320 kr. fra 350 kr. Omvendt løfter ABG Sundal Collier sit kursmål fra aktien til 400 kr. fra 350 kr. Aktien reagerer med et fald på 0,4 pct. til 341,40 kr.

- Og for Nordea-aktien sænker Danske Bank anbefalingen til "hold" fra "køb". Men aktien stiger 0,2 pct. til 88,30 kr.

Dagens regnskabsaktuelle aktie er B&O, der er kommet ud af tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15 med et overskud efter skat på 17 mio. kr. sammenlignet med et underskud på 32 mio. kr. i samme periode sidste år. Omsætningen steg til 800 mio. kr. fra 675 mio. kr. Men i Nordamerika faldt omsætningen, og det bekymrer.

Jesper Christensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets betegner regnskabet som "et lille mellemmåltid inden hovedmåltidet kommer med årsregnskabet".

Aktiemarkedet skyller regnskabet, som var delvist kendt på forhånd, ned med en kursstigning på 0,8 pct. til 65,50 kr.

I den maritime del af det danske aktiemarked må rederiet Norden notere sig, at ABG Sundal Collier sænker anbefalingen til "hold" fra "køb" og kursmålet til 160 kr. fra 175 kr. Aktien falder med 0,4 pct. til 145,80 kr.