Aktier: Tryg sendes fortsat ned efter skuffende regnskab

Aktieinvestorerne kigger mod USA for at tage bestik af, hvordan de kommende danske kvartalsregnskaber, der lige så stille begynder at sive ind, arter sig.

Onsdag skuffede forsikringsselskabet Tryg med kvartalstal, og torsdag sendes aktien også ned, lige som det meste af C20 Cap.

Tryg fortsætter derouten fra onsdag med et fald på 1,2 pct. til 804 kr. efter et fald onsdag på 4,5 pct. Selskabet har oven i de dårlige tal fået en dugfrisk kursmålsændring af Goldman Sachs, der har sænket kursmålet til 800 kr. fra 830 kr.

»Vi vil få lidt efterveer på regnskabet i Tryg, der en sjælden gang var en skuffelse,« siger Jesper Bamberger, der er aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

Samlet starter C20 Cap-indekset ud med et fald på 0,5 pct. til 1020,1 efter 20 minutters handel, og dermed er stigningen fra onsdag på små 0,6 pct. næsten udraderet.

Helt i bunden af indekset ligger servicekoncernen ISS, der udbetaler udbytte torsdag til selskabets aktionærer på 4,90 kr. Og det afspejler sig i aktiekursen fra morgenstunden, hvor selskabet lægger ud som bundprop med et fald i kursen på 2,6 pct. til 228 kr.

Samlet er det kun to af aktierne i C20 Cap-indekset, der stiger torsdag morgen. Og det er Nordea og Danske Bank, der begge stiger med 0,3 pct. til henholdsvis 88,40 kr. og 191,80 kr.

Og ellers ligger resten af indekset i rødt. Så det kan måske betale sig at kigge lidt på sidepapirerne, hvor regnskabsaktuelle Bang & Olufsen befinder sig. Selskabet kom med regnskab før børsåbning for tredje kvartal i det forskudte regnskabsår 2014/15. Bang & Olufsen fik et overskud før skat på 5 mio. kr., og efter skat lå overskuddet på 17 mio. kr. mod et underskud på 32 mio. kr. for perioden sidste år.

Og umiddelbart er det noget, investorerne tager godt imod, da aktien stiger med 2,3 pct. til 66,50 kr.

»Der er ikke så meget nyt fra B&O, da de jo havde offentliggjort nogle af tallene på forhånd. Men aktien skal have en lille tommelfinger op i dag,« siger Jesper Bamberger.

Rockwool udbetaler også udbytte torsdag. Og at aktionærerne får 11,30 kr. per aktie, sender kursen ned med 1,8 pct. til 909,50 kr. i dagens tidlige handel.

Novo Nordisks aktier falder også - med 0,6 pct. til 385,20 kr. efter den franske storbank Société Générale har indledt dækningen af selskabet med at anbefale aktionærerne at sælge deres Novo-aktier. Société Générale har sat et kursmål på 350 kr. for Novo-aktien. Den franske banks holdning divergerer fra størstedelen af analytikerne, hvor 21 analytikere ifølge Bloomberg har en købsanbefaling på Novo-aktien, 13 forholder sig neutralt, og to anbefaler at sælge.

I den maritime del af det danske aktiemarked må rederiet Norden notere sig, at ABG Sundal Collier sænker anbefalingen til "hold" fra "køb" og kursmålet til 160 kr. fra 175 kr. Aktien falder med 0,6 pct. til 145,50 kr.