Aktier: Tryg med i toppen efter godkendt regnskab

Forsikringsselskabet Tryg steg tirsdag med 0,6 pct. til 126 kr. efter offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal.

Trygs topchef, Morten Hübbe, glæder sig over, at selskabet i første kvartal 2016 har formået at skabe et resultat før skat, der er ca. 110 mio. kr. højere end analytikernes forventninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

 

- Tryg skuffede lidt på præmieindtægter, men leverede bedre end ventet på bundlinjen. Så regnskabet er godkendt. Og havde stemningen på aktiemarkedet været med Tryg, så var aktien nok steget mere, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, til Ritzau Finans.

Bundlinjen hos Tryg var et overskud på 445 mio. kr., hvilket var 105 mio. kr. højere, end analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet. Den hårde start på året på aktiemarkedet betød dog, at der var tale om en tilbagegang i forhold til første kvartal af 2015.

Ellers vendte pilen ned for C20 Cap-indekset tirsdag, der sluttede med et fald på 0,9 pct. til indeks 988,01.

- I forhold til Europa underperformer det danske marked i dag. Blandt andet er Novo Nordisk med til at trække C20 ned, siger Ole Kjær Jensen.

Novo Nordisk faldt tirsdag med 0,5 pct. til 364,20 kr.

Samlet steg blot tre aktier i eliteindekset - og med i grønt - og i toppen - var TDC, der steg med 0,8 pct. til 31,81 kr., og Carlsberg, der endte dagen med en stigning på 0,7 pct. til 618,50 kr.

- Telesektoren klarede sig generelt godt i dag i Europa, og det hiver TDC med op. At Carlsberg ender i plus kan skyldes, at AB Inbev forsøger at få en hurtig godkendelse af deres overtagelse af Sabmiller. Det kan trække Carlsberg lidt op, siger afdelingsdirektøren.

NOVOZYMES I BUND

Enzymproducenten Novozymes endte i bunden med et fald på 2,7 pct. til 285,70 kr. sammen med Genmab og Pandora, der faldt med henholdsvis 1,8 pct. til 938,50 kr. og 1,7 pct. til 852 kr.

- Novozymes har fået sænket anbefalingen af Danske Bank til "sælg" fra "hold", og det trækker aktien ned. Ser man på Pandora, er der kommet negative salgstal fra LVMH, hvilket siger noget om folks lyst til at bruge penge på luksusvarer - og her er bekymringen jo også, hvordan det går med økonomien i Kina, siger Ole Kjær Jensen.

Franske LVMH er verdens største producent af luksusvarer og står blandt andet bag Louis Vuitton-tasker, Moet & Chandon-champagne, Bulgari-smykker og Hennessy-cognac.

MÆRSK FALDT

A.P. Møller-Mærsk holdt generalforsamling tirsdag for aktionærerne. Det var dermed sidste chance for at købe aktien, såfremt man ville have del i de 300 kr., der fragår fra aktien onsdag.

Faldet i B-aktien på 1,1 pct. til 8460 kr. kom på trods af en stigning i olieprisen.

- Mærsk steg mandag - måske fik den lidt for meget. Men ellers var det generalforsamlingen, som der var fokus på i dag, siger Ole Kjær Jensen.

CHR. HANSEN FALDT

Ingredienskoncernen Chr. Hansen bød tirsdag analytikere og investorer indenfor til kapitalmarkedsdag. Selskabet løftede sit langsigtede finansielle mål for den organiske vækst til 8-10 pct. fra tidligere 7-10 pct. Det bed dog ikke på investorerne, og aktien faldt med 1,3 pct. til 424,60 kr.

- Det ændrer ikke på vores holdning til aktien. Selvom de opjusterer, så lå estimaterne i forvejen inden for det opjusterede interval. Så det rykker ikke ved vores estimater og givetvis heller ikke ved estimaterne i markedet, siger Jesper Bamberger, aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

- Jeg tror stadigvæk, at det er prissætningen, der er med til at holde aktien nede. Det er et fantastisk selskab, og de er virkelig dygtige, men de har prissætningen imod sig, siger Jesper Bamberger med henvisning til P/E-værdien (price-earning, red.) på lige under 40, der er udtryk for, at investorerne, når de køber aktien, betaler næsten 40 kr. for 1 overskudskrone i 2016.

BILER PÅ VEJ AF BØRSEN

Uden for eliteindekset havde bilforhandleren Andersen & Martini medvind. Aktien var den mest stigende på det danske aktiemarked tirsdag med et plus på 6,3 pct. til 40,40 kr.

Selskabets hovedaktionær, Peter Hansen, der sidder på 80 pct. af selskabet og desuden er topchef, er i øjeblikket ved at polstre sig økonomisk med henblik på at komme med et købstilbud og afnotere selskabet ifølge dagbladet Børsen.

Der gik udbytte på 9,50 kr. per aktie fra i Brødrene Hartmann. Aktien faldt med hvad der svarer til udbyttet - et fald på 3,4 pct. til 268,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk