Aktier: Tryg kravlede op på den grønneste gren

På et i øvrigt optimistisk aktiemarked torsdag var Tryg ganske særligt begunstiget af en positiv anbefaling fra Danske Bank. Og det bragte forsikringsaktien til top i det danske C20 Cap-indeks.

Læs mere
Fold sammen

 

Det var tiltro til en mulig løsning på den græske gældskrise, der det meste af torsdagen bragte en generelt god stemning på de europæiske aktiemarkeder - herunder det danske - indtil IMF med udtalelser om dyb uenighed med Grækenland dryppede malurt i bægeret og gav umiddelbar anledning til mindre tilbagegang.

- Vi har fået en god dag igen, som vi også havde det i går. Og det, som har tricket noget, det er et indtryk af, at parterne trods alt er ved at komme tættere på hinanden i forhold til Grækenland. Men det var kun på rygtebasis, det vi så i går, konstaterer aktiehandler i Jyske Bank Martin Munk.

C20 Cap-indekset sluttede torsdagen i 1007,3 - svarende til en stigning på 0,2 pct. - og øverst i indekset sluttede Tryg med en stigning på 4,7 pct. til 138,70 kr.

- Den falder jo i øjnene. Den har haft en rigtig svær periode siden regnskabet, som skuffede. Så den er gået noget tilbage. Og det har åbenbart fristet Danske Banks analytikere til at vende rundt, og det har været med til at løft den fra det niveau, vi var kommet ned i, vurderer Martin Munk.

Danske Bank opgraderede tidligt torsdag anbefalingen af Tryg til "køb" fra "sælg", men sænkede samtidig kursmålet til 151 kr. fra 157 kr.

Pandora placerede sig på C20 Cap-indeksets andenplads med en stigning på 2,6 pct. til 698,50 kr. Ifølge Martin Munk skal smykkeselskabet have opnået en plads på med Deloittes liste over verdens førende producenter af luksusvarer, og det kan bidrage til Pandoras positive kursudvikling torsdag.

Mere bekymrende var udviklingen for Mærsk, som sluttede med et fald på 1,3 pct. til 12.600 kr. for B-aktien.

- Raterne har det igen lidt vanskeligt. Nu var det godt nok en melding om, at den store konkurrent CMA CGM vil hæve raterne per 1. juli med 1000 dollar. Så det gør Mærsk og MSC nok også. Men der er bare enorm stor skepsis i forhold til, hvor stor effekt det får, bemærker Martin Munk.

- Det er ikke noget, man bare lige jubler over. Og med de rateniveauer, vi har nu, er vi faktisk lidt nervøse for, om Mærsk kan nå sine forventninger til 2015, siger han.

Onsdagens kurstopper, FLSmidth, dykkede torsdag 1,9 pct. til 335 kr. uden egentlige selskabsnyheder som baggrund. Men sikkert som effekt af gevinsthjemtagning, mener Martin Munk.

Vestas lukkede 1,2 pct. lavere i 325,50 kr. efter en stigning på 3,3 pct. onsdag, da Dong Energy udpegede joint venture-selskabet MHI Vestas, som Vestas ejer sammen med Mitsubishi, som foretrukken leverandør til det tyske havvindmølleprojekt Borkum Riffgrund 2 på 450 megawatt (MW).

Torsdag bekræftede Vestas, at MHI Vestas og Dong Energy er gået videre i forhandlingerne om møller til Walney Extension Havmøllepark på 330 megawatt.

De kommende dage vil Genmab få opmærksomhed, når selskabet præsenterer data for både Ofatumumab (Arzerra) og Daratumumab på årskongressen for den europæiske hæmatologforening, EHA, i Wien i Østrig. Torsdag kunne selskabets aktionærer glæde sig over en positiv kursudvikling på 1,1 pct. til 623,50 kr.

Blandt sidepapirerne løftedes Torm 42,9 pct. til 0,50 kr. Torm meddelte sent tirsdag eftermiddag, at selskabet er nået lidt længere med planerne for sin restrukturering. Aktien faldt knap 49 pct. onsdag.