Aktier: Tryg holder fest i stigende C20 Cap

Forsikringsaktien Tryg står for fredag morgens største stigning blandt de 20 eliteaktier i C20 Cap.

Foto: Torben Åndahl

Hjulpet på vej af et solidt regnskab torsdag og siden flere anbefalingsløft stiger aktien med 5,4 pct. i den tidlige handel.

Samlet set stiger C20 Cap 2,1 pct. til 968,48. Samtlige aktier ligger i positivt terræn.

Dermed følger Danmark tendensen fra både USA, Asien og det øvrige Europa, der torsdag fik medvind fra Den Europæiske Centralbak, da bankens chef, Mario Draghi, ikke afviste, at der kan være flere pengepolitiske lempelser på vej.

Den tyske DAX-indekset åbnede 1,8 pct. højere, og S&P-futures ligger i et plus på omkring 1 pct. fredag morgen. I Tokyo lukkede Nikkei-indekset hele 5,4 pct. højere.

- Det hele er kommet i forlængelse af Draghis udtalelser i går. Vi har fået lidt medvind efter meldingerne fra ECB. Der kommer sandsynligvis både rentesænkninger og obligationsopkøb i marts, lyder det fra Ole Kjær Jensen.

Blandt enkeltaktierne nyder både Tryg og Topdanmark godt af, at analytikerne hos Citi Research har hævet deres anbefaling for begge de store forsikringsselskaber, så de nu lyder på henholdsvis "køb" og "neutral", skriver Bloomberg News.

Tidligere havde Citi anbefalinger på henholdsvis "neutral" for Tryg og "sælg" for Topdanmarks aktie. Finanshuset Berenberg hæver også Tryg-anbefalingen til "køb" fra "hold".

Tryg-aktien steg torsdag 7,8 pct. efter årsregnskabet for 2014, hvor overskuddet var større end ventet, og stiger altså igen fredag.

Topdanmark-aktien ligger 3,1 pct. højere i 168 kr.

Investorerne kaster sig også over A.P. Møller-Mærsk aktierne. A-aktien stiger 3,1 pct. og ligger som nummer to i C20 Cap. B-aktien stiger med 3,0 pct. på en dag med stigende oliepriser. Berlingske skriver ellers, at Maersk Oil kan blive tvunget til at lukke oliefelter eller udskyde udvinding grundet de lave oliepriser.

TDC beskyldes i Jyllands-Posten af rivaliserende internetudbydere for at forhindre fri konkurrence på markedet for internetudbydere. Ikke desto mindre stiger aktien 1,7 pct.

Vestas kan komme i søgelyset, forbi den amerikanske konkurrent General Electric kommer med regnskab. I den forbindelse kan der komme nyt om deres vindforretning. Torsdag faldt Vestas-aktien 0,6 pct., blandt andet efter at Exane sænkede anbefalingen af aktien. Fredag stiger aktien 1,8 pct.

Schouw & Co. buldrer fortsat frem. Torsdag steg aktien 5,4 pct. til 343,50 kr. på en opjustering efter en stærk afslutning på 2015. Fredag vinder aktien yderligere 3,8 pct. Det er blandt andet i Chile og i Malaysia, at salget har været højere, samtidig med at valutaforhold og udviklingen i råvarepriser har været gunstige. Fredag morgen løfter Nordea sin anbefaling af Schouw-aktien til "køb" fra "hold".

Aktien i Ringkjøbing Landbobank hopper op med 1,5 pct. Banken har fået hævet anbefalingen af analytikerne hos Nordea til "køb" fra tidligere "hold". Kursmålet er uændret 1610 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.