Aktier: Tryg falder i surt marked trods solidt regnskab

Der er en lidt syrlig indledning på handlen med danske aktier tirsdag, hvor et positivt regnskab fra Tryg stjæler overskrifterne.

Foto: Jeppe Bøje Nielsen.
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset falder fra åbning med 0,3 pct. til indeks 1009,46, efter at det mandag lukkede C20 Cap med en samlet stigning på 0,4 pct.

TRYG-REGNSKAB MERE SOLIDT END VENTET

Forsikringsselskabet Tryg, der ikke er i C20, fremlagde tirsdag morgen regnskab for tredje kvartal, der generelt var bedre end ventet af analytikerne på både drift og investeringer.

- Det er svært sådan rigtigt at sætte fingeren på noget. Man har faktisk fremgang på to ud af fire områder, mens et ligger uændret, siger Ricky S. Rasmussen med henvisning til de fire forretningsområder under posten combined ratio - der er et udtryk for forholdet mellem erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne.

Det eneste forretningsområde under combined ratio, der er gået lidt den forkerte vej, er inden for industri.

- Tryg har mulighed for at udbetale næsten 5 pct. i dividende, og derudover kommer der et massivt aktietilbagekøb i hvert af de kommende tre år og sikkert også længere, påpeger han videre.

Tryg-aktien sætter sig efter lidt over ti minutters handel med 0,6 pct. til 139,30 kr., efter at den i de første minutter fik et løft på 0,6 pct.

VESTAS TIL BUNDS

Blandt elitepapirerne er der fald til Vestas.

Vindmølleproducenten er udfordret af et styrtdyk i prisen på solceller. Det indrømmer Vestas' topchef, Anders Runevad, der ifølge Berlingske Business anser solcellerne som vindmøllernes største konkurrent.

Vestas-aktien falder i den indledende handel med 0,8 pct. til 546,50 kr.

MÆRSK MED I KAMP OM HAVNETERMINAL

A.P. Møller-Mærsks havneterminalselskab, APM Terminals, er med i kampen om konstruktion og drift af en havneterminal tæt ved Corozal ved Panamakanalens udmunding til Stillehavet.

Kanalen har inviteret i alt fire prækvalificerede terminaloperatører til at komme med bud på en koncession heriblandt APM Terminals.

Mærsks B-aktien sætter sig med 0,1 pct. til 9695 kr.

LILLE FREMGANG TIL GENMAB

Blandt de få elitepapirer, der går frem, er Genmab, der i weekenden fik såkaldt Priority Review-status for brug af Daratumumab i visse bestemte kombinationsbehandlinger hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Genmab-aktien stiger 0,1 pct. til 1148 kr.

Også Lundbeck fik i weekenden nyt fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der har godkendt det antiepileptiske middel Carnexiv som midlertidig erstatning for andre typer medicin hos patienter med visse typer epileptiske anfald.

Lundbeck steg mandag 2,5 pct., men sætter sig tirsdag morgen 0,5 pct. til 221,10 kr.

Omvendt forsætter kvalerne for Novo Nordisk, der har været under pres de seneste måneder. Novo-aktien falder 0,5 pct. til 269,40 kr.

Uden for eliteindekset er der - ud over Tryg - fokus på betalingsselskabet Nets, der ifølge Børsen vil benytte e-boks, som folk i stor stil er tvunget til at bruge, til at sælge sit produkt Betalingsservice. Men det er i strid med konkurrenceloven, mener konkurrenten Clearhaus.

Nets-aktien går dog mod den negative stemning og stiger 0,2 pct. til 136,70 kr.