Aktier: Tryg dykker efter blandet regnskab

De danske aktier er startet med små udsving fredag, hvor den dominerende farve er rød. TDC stikker dog lidt ud i toppen efter en rygtehistorie om, at selskabet skulle være på vej til at blive solgt.

Derudover er der opmærksomhed til forsikringsselskabet Tryg, der har afleveret regnskab for fjerde kvartal før børsåbningen.

Generelt er stemningen til den svage side, og C20 Cap-indekset falder efter omkring 15 minutters handel med 0,3 pct. til 1033,48.

Tryg leverede i fjerde kvartal en lidt større end ventet fremgang i sine bruttopræmieindtægter, mens bundlinjen til gengæld var ramt af en større end ventet skattebetaling.

Bruttopræmieindtægterne blev således opgjort til 4504 mio. kr. mod ventet 4474 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. På bundlinjen var der samtidig et nettooverskud på 560 mio. kr. mod ventet 689 mio. kr. blandt analytikerne.

I fjerde kvartal 2015 bød de poster på henholdsvis 4393 mio. kr. og 754 mio. kr.

Forventningerne til 2017 blev i øvrigt fastholdt, men mere interessant var det, at Tryg fortalte, at selskabet går væk fra aktietilbagekøb som udlodningsmetode og i stedet kun vil udbetale udbytte på kvartalsbasis.

I stedet for et nyt aktietilbagekøbsprogram i forbindelse med årsregnskabet vil Tryg udbetale et ekstraordinært udbytte på 1 mia. kr.

Investorerne virker ikke begejstrede for cocktailen, og Tryg-aktien falder 3,4 pct. til 131,30 kr.

TDC TOPPER EFTER SALGSRYGTER

Teleselskabet TDC er igen hovedrolle i spekulation omkring et muligt frasalg. Denne gang er det den svenske avis Dagens Industri, der med henvisning til anonyme kilder skriver, at TDC's svenske konkurrent Telia skulle være parat til at købe TDC.

Det skulle være en mulighed, fordi Telia har vanskeligheder på det danske marked, men spekulationerne afvises umiddelbart af Michael Friis Jørgensen, der er analytiker hos Alm. Brand Markets.

- Telia er udfordret på det danske marked og vil gerne have en løsning, men det virker som en meget dyr løsning at købe TDC for alene at løse det problem, siger han til Ritzau Finans.

TDC-aktien stiger med 1,8 pct. til 37,66 kr.

ANALYTIKERÆNDRINGER IGEN I FOKUS

Ganske som de foregående handelsdage er der fredag en stribe ændringer blandt analytikerne, der spiller ind på handlen.

Eksempelvis har amerikanske Morgan Stanley kigget nærmere på storbankerne Danske Bank og Nordea, der begge har fået et løftet kursmål med på vejen.

Danske Bank har fået skruet sit kursmål op til 274 kr. fra 250 kr., mens den positive anbefaling "overvægt" er fastholdt, og Nordeas kursmål er løftet til 77,15 kr. fra 74,98 kr. Her er den neutrale anbefaling "ligevægt" fastholdt.

Danske Bank-aktien stiger fra morgenstunden 0,6 pct. til 224,60 kr., mens Nordea-papiret løftes 0,2 pct. til 79,65 kr.

Blandt de mindre aktier har Zealand Pharma fået løftet sit kursmål til 130 kr. fra 106 kr. hos Nordea, mens anbefalingen er fastholdt på "hold". Zealand-aktien stiger 0,8 pct. til 120,50 kr.

Fokus er der også til A.P Møller-Mærsk, idet der fredag er offentliggjort ugentlige tal for containerfragtraterne fra Shanghai Shipping Exchange. De viste, at rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) i denne uge brød med en lang stigningsperiode ved at falde med 1,9 pct.

Mærsks B-aktie falder med 0,3 pct. til 11.590 kr.