Aktier: Trumps valgsejr giver til brede dollargrin på Wall Street

Der er høj cigarføring og brede dollargrin i den indledende handel på Wall Street torsdag - dagen efter at Donald Trump er blevet udpeget til at blive USA's næste præsident.

Der er høj cigarføring og brede dollargrin i den indledende handel på Wall Street torsdag - dagen efter at Donald Trump er blevet udpeget til at blive USA's næste præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA

De toneangivende amerikanske indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - stiger 0,6 og 0,8 pct., kort efter at der er blevet ringet ind til handel.

- Det er et lettelsens løft, efter at der er kommet en afklaring omkring valgets udfald, og efter at Trump har slået en mere forsonende tone an. Der er håb om, at den nye præsident vil indføre reformer, som vil betyde, at de amerikanske selskaber kan bevæge sig frem, siger Nick Skiming, som er formueforvalter i Ashburton, til Bloomberg News.

Markedet vurderer tilsyneladende, at Donald Trump som præsident med støtte fra Kongressen med republikansk flertal vil sænke skatterne, løsne op for reguleringerne af selskaber og booste investeringerne i infrastruktur.

Et øget offentligt forbrug vil også kunne betyde, at den amerikanske inflation vil stige. Og netop et løft til inflationen har den amerikanske centralbank som en af forudsætningerne for, at den vil hæve renten for anden gang i omkring et årti. Markedet indpriser torsdag en sandsynlighed på 86 pct. for et renteløft ved centralbankens møde i december mod 76 pct. i slutning af sidste uge.


En time før børsåbning på Wall Street var der også godt makroøkonomisk nyt til investorerne, idet opgørelsen for antallet af ledige, som stillede sig op i ledighedskøen i sidste uge, viste et fald fra ugen før og samtidig faldt mere, end økonomerne havde ventet.


Fra selskabssiden er der godt nyt for Perrigo, som i den indledende handel stiger med 5,2 pct., efter at medicinalselskabet har meddelt, at det vil gennemgå sine muligheder for at forbedre sine salgstal - herunder salg af rettighederne til dets sclerose-præparat.


Shake Shack løftes 12 pct., efter at burgerkæden har opjusteret sine forventninger til salget i år.

Detailkæden Kohl's Corp. går 12,1 pct. frem oven på et regnskab med en bedre end ventet indtjening og udvidelse af sit aktietilbagekøbsprogram.