Aktier: Trumps nye tiltag giver røde bølger i markedet

De amerikanske aktier ser ud til at følge i hælene på de asiatiske og europæiske af slagsen mandag, hvor der således er lagt i kakkelovnen til kursfald fra start.

 

Futures indikerer indledende fald i størrelsesordenen 0,4 pct. for alle tre toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Stemningen er trykket af weekendens tiltag fra USA's præsident, Donald Trump, der har forbudt indrejse til USA for folk fra syv overvejende muslimske lande.

Det gav negativ stemning i den asiatiske handel allerede fra morgenstunden dansk tid og har også sendt de europæiske markeder i rødt over en bred kam.

Det har det gjort, fordi tiltaget skaber yderligere frygt for, at en uhyre protektionistisk tilgang vil præge Trumps politik - også inden for handel.

Blandt enkeltselskaberne kan der komme lidt opmærksomhed til storbanken Citigroup, der angiveligt er tæt på at sælge sin enhed omfattende servicerettigheder til 780.000 realkreditlån til New Residential Investment.

Det skriver Wall Street Journal med henvisning til kilder tæt på forhandlingerne.

Citigroup-aktien falder med 1,1 pct. 56,50 dollar i formarkedet.

Apple-aktien er også i modvind i formarkedet, hvor den falder med 0,8 pct. til 121 dollar. Teknologikæmpen afleverer sit regnskab for første kvartal 2016/17 tirsdag.

Positiv opmærksomhed er der til britiske Vodafone, der også har en notering i USA. I London stiger aktien med 2,4 pct. til 198 pence på rygter om en mulig fusion af de indiske aktiviteter med rivalen Idea Cellular.

Det skriver CNN Money.

Vodafones amerikanske notering stiger med 2 pct. til 25,06 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS