Aktier: Trumps etårs-dag fejret med rekorder

Stigningerne på det amerikanske aktiemarked onsdag var små, men dog store nok til at S&P 500-indekset, Nasdaq-indekset og Dow Jones satte rekord - sidstnævnte for femte dag i træk.

Foto: Iris. Stigningerne på det amerikanske aktiemarked onsdag var små, men dog store nok til at S&P 500-indekset, Nasdaq-indekset og Dow Jones satte rekord - sidstnævnte for femte dag i træk.
Læs mere
Fold sammen

Siden Donald Trump vandt valget for et år siden, er Dow Jones-indekset steget 29 pct., hvilket er den største stigning på et år, efter et præsidentskifte siden Franklin D. Roosevelt vandt tilbage i 1945.

Det er som sådan, ikke fordi Trumps valgsejr har noget direkte med rekorderne at gøre, da han ikke har fået gennemført ret mange af de ting, han havde på agendaen. Det er mere væksten i økonomien, der trækker op.

Dow Jones-indeks lukkede 0,03 pct. højere i 23.563,36, S&P 500 lukkede 0,14 pct. højere i 2594,38, og Nasdaq-indekset lukkede 0,32 pct. højere i 6789,12.

Generelt venter markedet på nyt om skattereformen, hvor republikanerne i Senatet vil fremlægge deres holdning til skattereformen. Og netop usikkerhed om gennemførelsen af skattereformen er med til at holde investorerne lidt tilbage og mindske stigningerne, skriver AFP.

Blandt onsdagens bevægelse kan fremhæves:

AT&T steg 1,2 pct. og Time Warner faldt 6,5 pct. i onsdagens handel, efter at kilder fortalte nyhedsbureauet AFP, at Time Warner skal frasælge Turner Broadcasting, inden selskabet får tilladelse til at fusionere med AT&T.

Aktierne i ejeren af Snapchat Snap dykkede 14,6 pct., efter at have meldt om forventninger om mindsket vækst i antallet brugere og mindre omsætning.

/ritzau/FINANS