Aktier: Trump-udsalg vendte til stigninger i Europa

Kløften mellem vinderne og taberne på det europæiske aktiemarked blev gravet dybere onsdag, efter at der blev sat navn på USA's kommende præsident.

Læs mere
Fold sammen

Valget af Donald Trump blev i første omgang modtaget af urolige investorer, der sendte de store toneangivende europæiske indeks ned. Men da markederne lukkede onsdag aften, var det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks i et plus på 1,5 pct. Tidligere på dagen faldt Stoxx 600 med 2,4 pct.

Porteføljeforvalter hos JPMorgan Stephen Macklow-Smith peger på, at det vigtigste ikke er personen i Det Hvide Hus:

- Folk vil gå tilbage til det grundlæggende: Genopretningen af økonomien fortsætter rundt omkring i verden, og Trump arver en amerikansk økonomi i ganske fin form, siger han til Bloomberg News.

Aktier i medicinalbranchen var blandt de positive islæt, idet Demokraterne under valgkampen var gået i clinch med høje priser på medicin i USA.

Også råvareaktierne var med til at trække Stoxx 600 op. Her skulle en af dagens mest vindende aktier findes, nemlig mineaktien Fresnillo, der blandt andet ejer guld- og sølvminer. De voldsomme udsving efter Trump-sejren gav et løft til prisen på guld som sikker havn, og Fresnillo endte med at stige 10 pct.

Energiforsyningssektoren var modsat trykket i onsdagens handel. Det fik Vestas blandt andet at føle. Vindmølleaktien endte med sit fald på 8,5 pct. næstsidst blandt Stoxx 600-papirerne.

De britiske aktier i FTSE 100 steg 1,0 pct., mens franske CAC 40 endte 1,5 pct. højere. I Tyskland steg DAX-indekset med 1,6 pct.