Aktier: Trump spændte ben til sidst

Aktiemarkederne i Europa blev fældet til allersidst, da den kommende præsident i USA, Donald Trump, på et pressemøde kastede om sig med anklager mod især medicinalindustrien og fortsat indikerede, at produktionen af blandt andet biler og medicin skal flyttes tilbage til USA.

Det gav rystelser i et aktiemarked, der ellers havde sat næsen op efter indikationer om finanspolitisk stimulus og jobvækst.

Det brede Stoxx 600-indeks faldt fra en stigning på 0,6 pct. til et lille plus på 0,2 pct. i de sidste handelsminutter, og nedturen ramte også andre europæiske markeder, da Trumps anklager kom ud i æteren. Samtidig faldt medicinalaktierne i indekset til sidstepladsen i Stoxx 600 med et samlet fald på 0,7 pct.

I den gode ende var det råvareaktierne, der steg mest, takket være stigninger i prisen på blandt andet kobber og olie.

Blandt enkeltaktierne var danske Chr. Hansen den næstmest stigende i det brede indeks. Ingrediensaktien blev belønnet for et regnskab, der bød på langt større vækst end forudset i markedet. Aktien steg 5,1 pct. til 408,40 kr.

Helt øverst lå italienske Mediaset, der blev påvirket af rygter om et samarbejde mellem franske Vivendi. Aktien steg 5,9 pct.

I bunden af Stoxx 600 styrtdykkede britiske Cobham, der blandt andet producerer flydele og forsvarsudstyr, med 14,5 pct.

Selskabet har sløjfet sit udbytte efter "skuffende" resultater - blandt andet efter problemer med at producere udstyr til Boeing.