Aktier: Trump skaber generel angst - Clinton bekymrer pharma

Der er generelt en sur stemning på de europæiske aktiemarkeder fredag middag, hvor det er de to amerikanske præsidentkandidater, republikanske Donald Trump og demokratiske Hillary Clinton, som skaber frygt og bekymring.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De europæiske markeder generelt og medicinalselskaberne i særdeleshed er ramt nervøsitet omkring udfaldet af det amerikanske præsidentvalg i næste uge.

»I takt med at det amerikanske præsidentvalg lader til at blive tættere - med kun få dage tilbage før amerikanerne går til stemmeurnerne - er handlerne i gang med at reducere deres risikoeksponering. Og det går ud over aktierne,« siger Markus Huber, der er handler i City of London Markets, til Reuters.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks ligger til et fald på knap 1 pct. til indeks 328,42 - hvilket er ellevte handelsdag i træk uden stigning for indekset, der ifølge Bloomberg News dermed ligger i det laveste niveau i fire måneder. Og på de toneangivende indeks i Frankfurt, London og Paris sætter indeksene sig med mellem 0,9 og 1,3 pct.

PHARMAINDUSTRIEN UNDER PRES

Blandt de meste faldende enkeltaktier er den britiske medicinalkoncern Hikma Pharmaceuticals, som dropper 5,3 pct., efter at finanshuset HSBC har sænket sit kursmål for aktien, oven på bekymring for at det amerikanske justitsministerium vil igangsætte en undersøgelse af prissamarbejde inden for pharmamarkedet.

Sektoren har på det seneste også oplevet pres, som følge af bekymringer for at Hillary Clinton vil indføre en hårdere prisregulering, hvis hun bliver valgt som USA's næste præsident.

En anden bebyrdet sektor er finanssektoren, hvis underindeks går 1,6 pct. tilbage.

Med til at hive sektoren ned er Østrigs største bank, Erste Group, som har meldt ud, at den i bedste fald venter flade indtægter næste år. Aktien falder med 7,4 pct. og er dermed Stoxx 600's mest faldende.

Også tyske Commerzbank er trykket, efter at finanshuset har fremlagt et regnskab med underskud for tredje kvartal, alt imens at banken er i gang med at undergå sit største eftersyn siden finanskrisen. Aktien sætter sig med 1,4 pct.

Der er fredag desuden fortsat generelt fokus på de europæiske selskabers regnskaber. Omkring 60 pct. af Stoxx 600's eliteselskaber har indtil nu fremlagt tal, der viste en bedre bundlinje end ventet af analytikerne, mens knap 50 pct. har overgået analytikernes forventninger til omsætningen, viser data indsamlet af Bloomberg.