Aktier: Trump sender risiko-barometret op og kurserne ned

Der er kursfald på de fjernøstlige markeder mandag morgen, hvor frygten for reduceret global handel og øgede geopolitiske risici presser markederne ned efter USA's præsident, Donald Trump, i weekenden indførte et indrejseforbud for folk fra syv overvejende muslimske nationer.

- Trumps indrejseforbud rejser spørgsmålstegn ved, om der kommer mere fra den kant. Forbuddet kan få en dominoeffekt på tværs af markederne og påvirke samhandelen, rejser og hele den globale vækst. Der er stigende risiko for, at vi vil se mere restriktive amerikanske politikker, vurderer investeringschef Andrew Inovero fra Malayan Bank i Manila over for Bloomberg News.


Mange af de asiatiske investorer har dog ikke mulighed for at reagere på grund af det kinesiske nytår, der holder børserne i Hong Kong, Kina, Malaysia, Korea, Singapore, Taiwan og Vietnam lukkede.

Det amerikanske indrejseforbud sender risikoaversion gennem markederne, og med en svækket dollar står de japanske investorer igen med frygt for indtjeningen i de lokale eksportvirksomheder. Nikkei-indekset faldet 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks viger 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med fald på op mod 0,3 pct. mandag morgen.