Aktier: Trump ryster investortilliden overalt i Asien

De asiatiske aktiehandleres begejstring er blevet dæmpet af en svækket tillid til den amerikanske præsidents evner til at gennemføre skattereformer og stimuleringsprogrammer, der har været markedets håb siden valget i november.

Foto: MICHAEL REYNOLDS / POOL. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Og med den seneste udvikling i sagen om præsident Trumps afskedigede FBI-direktør James Comey, der synes at have baggrund i et ønske om at afslutte bureauets undersøgelse af bånd mellem den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og Rusland, trækker investorerne sig tilbage.

»Vi kan stadig ikke sige med sikkerhed, at Trump-sagen er en alvorlig risiko for aktiemarkedet endnu. Men investorerne ser på, om det fører til mere alvorlige problemer, som for eksempel at det bliver svært for ham at gennemføre skattereformer og finanspolitik,« pointerer strateg Takuya Takahashi fra Daiwa Securities i Tokyo over for Reuters.

I Tokyo dropper Nikkei 225-indekset 0,7 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,6 pct.

De kinesiske markeder er også negative. Shanghai Composite handles 0,1 pct. lavere, og CSI 300-indekset falder 0,3 pct., hvilket også gælder Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong.

De amerikanske aktiefutures falder samtidig 0,6 pct. onsdag morgen.