Aktier: Trump og Putin lægger en midlertidig dæmper på børsen

Foto: SAUL LOEB

Aktieugen starter med en rolig puls på børserne mandag formiddag. Mange investorer venter spændt på meldinger fra mødet mellem den russiske og amerikanske præsident, Vladimir Putin og Donald Trump, som indledes senere på dagen.

- Det er næsten ikke til at vide, hvor de kan lande, men det kunne godt være markedspåvirkende. Indtil videre er der rimelig roligt, men det er noget, man som investor bør holde øje med, siger aktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Også de amerikanske detailsalgstal, der offentliggøres klokken 14.30 dansk tid, imødeses med spænding.

- Det fortæller noget om, hvordan det går med privatforbruger i USA, og det er noget, vores økonomer holder meget øje med, siger Martin Munk.

Inden da ligger C25-indekset ved 11.30-tiden til en stigning på 0,1 pct. i indeks 1130,8. Holder fremgangen dagen ud, er der tale om seks ud af de seneste syv handelsdage, der er endt med plusser til det danske eliteindeks, der nu har knap 6 pct. op til rekordniveauet fra sidste efterår.

WDH I REKORD

Rekord er der imidlertid allerede nu i aktien i William Demant Holding. Høreapparatselskabet har været inde i en stærk periode, blandt andet løftet af positive anbefalinger fra analytikere i Deutsche Bank og Bank of America Merill Lynch. Kursen er mandag 291,80 kr. efter en stigning på 0,3 pct.

Også Ørsted, Royal Unibrew og Chr. Hansen ligger meget tæt på de tre aktiers respektive rekordniveauer.

Helt i toppen af C25 ligger Bavarian Nordic med en fremgang på 2,6 pct. til 197,40 kr. - i øvrigt som den eneste aktie i eliteindekset med et udsving på mere end 1 pct. Ifølge Martin Munk fra Jyske Bank er der ikke nyheder ude om Bavarian, der kan forklare stigningen, som kommer på baggrund af udenlandsk købsinteresse.

ANALYSENYT TIL NOVO

Finanshuset Berenberg har løftet kursmålet for aktien i Novo Nordisk, så det nu lyder på 303 kr. mod tidligere 280 kr. Anbefalingen er fortsat "hold", viser et notat fra Berenberg mandag morgen.

- Aktierne ser ud til at være fuldt værdisat i øjeblikket med tanke på risikoprofilen hen over de næste 18 til 24 måneder, skriver finanshuset i sin analyse.

Novo-aktien reagerer da også behersket med et beskedent plus på 0,5 pct. til 318,20 kr.

MÆRSK TILBAGE I BUNDEN

A.P. Møller-Mærsk fortsætter sin søgang på børsen. Fredag toppede Mærsk B-aktien C25 efter godt nyt om svagt stigende fragtrater og tegn på ro i handelskrigen mellem USA og Kina.

Mandag er det derimod i bunden af indekset, man finder rederiet, da B-aktien taber 0,9 pct. til 7956 kr. Det er blandt andet skuffende nøgletal fra Kina, hvor industriproduktionen lå under det ventede, der er med til at stække Mærsk-aktierne.

Uden for C25 går en af dagens største stigninger til Zealand Pharma. Biotekselskabet fik sidste uge en ny storaktionær i form af familiefonden Van Herk, som i mandagens børsen roser virksomheden. Aktien stiger 4,8 pct. til 101,60 kr.

/ritzau/FINANS