Aktier: Troen på græsk løsning løftede markederne

Troen på en løsning omkring Grækenland i weekenden fik investorerne til at tage mere risiko ind på bøgerne ud på eftermiddagens fredag efter en morgen med manglende købsinteresse og udsalg på de europæiske aktiemarkeder.

Læs mere
Fold sammen

Det brede, fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg fredag 0,2 pct., efter at der i løbet af eftermiddagen var rygter fremme om, at kreditorerne og Grækenland måske nærmede sig hinanden.

Men selvom den uafklarede situation omkring Grækenland har været det altoverskyggende tema på de europæiske aktiemarkeder gennem de seneste uger, så bør det ikke få de store konsekvenser på den lange bane - i hvert fald ikke i investeringsøjemed.

Det vurderer Mads Koefoed, markedsstrateg hos Saxo Bank.

- Hvis du er en kortsigtet spiller, så vil Grækenland have en stor betydning, og dit afkast vil være svagt. Men hvis du har en investeringshorisont, der mindst løber resten af året, så vil Grækenland - uanset om udfaldet bliver en ny støttepakke eller ej - ikke have den store indflydelse på europæiske aktier, siger Mads Koefoed til Bloomberg News.

Blandt selskaberne stod den tyske råstofkoncern K+S AG for fredagens klart største kurshop på det europæiske aktiemarked. K+S-aktien steg med hele 29,7 pct. til 37,69 euro på børsen i Frankfurt.

Den massive fremgang skulle ses i lyset af et tilbud om at blive overtaget af den canadiske gødningsproducent Potash Corp., skrev Bloomberg News.

K+S AG overvejer efter sigende tilbuddet på mere end 40 euro per aktie. Men der er altså stadig ikke truffet nogen endegyldig afgørelse fra tysk side, påpegede anonyme kilder.

I det franske havde biotekselskabet Adocia en god dag på børsen i Paris efter offentliggørelsen af positive fase 1-resultater med det ultrahurtigtvirkende insulin Fiasp. Adocia-aktien steg hele 9,5 pct. til 68,98 euro - tæt på alletiders højeste niveau.