Aktier: Trodser skuffende data og åbner i plus

På årets mørkeste dag lægger de amerikanske aktiemarkeder ud med et lidt lysere syn på kursudviklingen og åbner handlen med forsigtige plusser, der ligger på niveau med stigningerne på de europæiske markeder.

S&P 500-indekset stiger 0,2 pct. kort efter åbningen, og det samme gør Dow Jones-indekset og teknologiindekset Nasdaq.

Stigningen kommer trods eftermiddagens let skuffende amerikanske nøgletal. De drejede sig blandt andet om tredje beregning af den økonomiske vækst i tredje kvartal, som blev på 3,2 pct. mod en vækst på 3,3 pct. i den tidligere opgørelse, som også havde styret markedets forventninger ifølge Bloomberg News.

Heller ikke privatforbruget levede op til forventningerne - eller de tidligere beregninger - med en stigning på 2,2 pct. mod en ventet stigning på 2,3 pct. Og antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge steg skuffende til 245.000 mod en ventet tilgang på 233.000.

Men det positive element var forventningsindekset fra Philadelphia Fed, der steg til 26,2 i december mod et ventet fald til 21,0 ifølge Bloomberg News.

Bag sig har handlerne den længe ventede vedtagelse af den amerikanske skattereform, som efter godkendelse i Kongressen nu blot mangler Donald Trumps egen underskrift.

Men den positive inspiration var sendt i forvejen af forventningerne, og da reformen endelig blev til virkelighed, var det derfor med beskeden effekt.

Blandt dagens regnskabsaktuelle selskaber er sportsbeklædingskonernen Nike, der stiger 1,3 pct. i den indledende handel. Regnskabet falder ellers først efter amerikansk lukketid.