Aktier: Tre dages kursfald blev bremset

Efter tre på hinanden følgende dage med kursfald var der en smule optimisme at spore på de amerikanske aktiemarkeder torsdag.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALYSSA RINGLER / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hårde medfart, som har ramt energisektorens giganter, gav et mindre rekyl i de olierelaterede selskaber, og også transportsektoren havde fremgang.

Og udviklingen ser ud til at fortsætte fredag. De amerikanske aktiefutures ligger ved firetiden fredag morgen med stigninger på 0,1 - 0,2 pct.

S&P 500-indekset sluttede torsdag med en stigning på 0,2 pct. til 2052,23, og de tunge aktier i Dow Jones øgede 0,5 pct. til 17.574,75. Teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et plus på 0,4 pct. i 5045,17.

Der var fortsat ikke meget for handlerne at tage bestik af, og hele ugen er da også yderst fattig på indikationer. Torsdagens nøgletal viste, at 282.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, hvor der var ventet 270.000 nye ledige.

Senere fredag kommer ugen eneste rigtigt interessante data - det amerikanske detailsalg.

- Energisegmentet har været den mest volatile sektor i det bredere marked i de sidste par uger, og amerikanske aktier ser ud til at følge efter. Vi har fået lidt tilbage af gårsdagens nedtur, men vi er fortsat tæt på decembers lavpunkt, og det ser ud til at holde. Vi venter på Fed-mødet, siger analytiker Joe Bell fra Schaeffers Investment Research i Cincinnati til Bloomberg News.

De energi- og transportrelaterede aktier førte an i opsvinget trods fortsatte fald i oliepriserne.

Flyselskaberne steg med med et plus til Delta Airlines på 4 pct. i spidsen, mens transportkoncernen Fed Ex øgede 1 pct.

Chevron steg over 2 pct. efter oplysninger om, at oliegiganten har reduceret investeringsbudgettet med 25 pct. for 2016 på grund af de lave oliepriser.

Fra it-fronten oplyste Facebook, at lanceringen af ny version af det sociale netværk rettet mod erhvervslivet er på trapperne. Facebook at Work, som er navnet, lanceres inden for de kommende måneder. Aktien steg 0,8 pct.

Kollegaen Twitter havde også betydelig medvind efter oplysninger om, at mikro-blog-koncernen vil begynde at tilbyde virksomheder reklameplads på startskærmen. Med over 500 mio. besøgende om måneden, der læser tweets uden at have egen konto, ligger forretningsmuligheden lige til højrebenet. Aktien steg 6,6 pct.

Fra fusionsfronten var der afvisning af forlydender om forhandlinger mellem FMC Technologies og Technip. FMC Technologies faldt 1,9 pct., mens Technip steg 2,9 pct.

Truck-producenten Navistar International, der har storinvestor Carl Icahn blandt hovedaktionærerne, droppede hele 19 pct. til et 18årigt lavpunkt, efter at Morgan Stanley reducerede koncernens kursmål og stillede spørgsmålstegn ved, om selskabet har nok likviditet.

Fusionsforhandlingerne mellem Dow Chemical og DuPont gav fortsat bølgegang. Dow Chemical faldt 3,6 pct. oven på onsdagens 12 pct.s fremgang til all-time high.

Den kolibakterie-skandaleramte restaurantkæden Chipotle Mexican Grill steg 5 pct., efter de amerikanske sundhedsmyndigheder allerede torsdag lukkede undersøgelsen af kædens fødevarer.