Aktier: Tre C20-regnskaber tager fokus

Tre friske halvårsregnskaber fra C20-selskaberne Genmab, Novozymes og TDC vil få hovedparten af opmærksomheden på det danske aktiemarked onsdag og kan sætte retningen for det samlede indeks.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdag steg C20 Cap 1,4 pct. og overkom dermed det pres, der i morgentimerne var fra Novo Nordisk-aktien samt heldagsnedturen for regnskabsaktuelle Pandora.

Ude i Europa steg de toneangivende indeks også med 0,5 til 2,5 pct. tirsdag, men onsdag ser det noget værre ud, da handelen med futures indikerer små fald på Europas aktiemarkeder fra morgenstunden.

Genmabs regnskab kom efter børslukketid tirsdag og bød på markante forbedringer af resultaterne i forhold til andet kvartal af 2015. Indtægterne fra partneren Johnson & Johnson for salget af kræftmidlet Darzalex skæppede godt i kassen.

Det bidrog til en opjustering af årets forventede omsætning hos Genmab med 50 mio. kr. og driftsindtjeningen med det halve.

Derfor kan der være udsigt til en kursstigning onsdag for Genmab-aktien, der i forvejen steg 2,9 pct. tirsdag til 1233 kr. før regnskabet og er gået mere end 34 pct. frem i 2016 som C20's bedste investering siden nytår. I USA steg biotekselskabets notering tirsdag aften til 95 dollar, hvilket svarer til godt 1267 kr. eller 2,8 pct. over den københavnske lukkenotering.

Tirsdagens andet store regnskab kom i morgentimerne fra Pandora, og det udløste en kontant kursstraf, da regnskabet ikke leverede den lovede vækst i danske kroner. Godt nok fastholdt smykkeselskabet sine forventninger og skruede op for butiksudvidelsen og investeringerne, men salget kunne, især uden for Europa, ikke leve op til markedets høje krav. Pandora-aktien faldt 4,2 pct. til 830 kr.

Novozymes og TDC fortsætter regnskabssæsonen med deres halvårstal klokken 8. Førstnævnte ventes at vise vækst på både top- og bundlinjen, men udviklingen i de enkelte divisioner vil som altid være under lup. Det gælder især den udfordrede division Bioenergi, der producerer enzymer til produktion af ethanolbrændstof.

TDC står til gengæld med en presset toplinje på grund af den store konkurrence på telemarkedet. Hvor hårdt det rammer indtjeningen i de forskellige divisioner vil derfor være interessant nyt for analytikere og investorer.

Desuden byder onsdagen på halvårstal fra dansk-britiske G4S, fra Københavns Lufthavne og fra Grønlandsbanken. Og fra udlandet kan blandt andet A.P. Møller-Mærsk vente konkurrentnyt fra det tyske containerrederi Hapag-Lloyd.

Endvidere er det sidste dag for investorer at positionere sig i aktierne fra GN Store Nord og Bang & Olufsen, der ventes at komme med regnskab i morgentimerne torsdag. Sidstnævnte faldt tilbage 3,3 pct. tirsdag til 72,50 kr. trods meldingerne om storaktionær Qi Jianhongs yderligere aktieopkøb. B&O-aktien var dog også steget 7,1 pct. mandag.