Aktier: Træt C20 Cap i rødt med defensive aktier i top

De danske aktier er lidt trætte og den negative tendens fra torsdag fortsætter fredag formiddag uden ret meget selskabsspecifikt nyt.

Kun defensive TDC formår sammen med de seneste dages prygelknabe Tryg og ligeledes defensive Novo Nordisk at snuse til et uændret niveau.

C20 Cap-indekset nærmer sig 1000-niveauet med et fald på 0,6 pct. til 1009,1.

- Aktierne virker en smule trætte og Grækenland er trådt ind på scenen igen, og det tror jeg er forklaringen på de røde reguleringer, vurderer afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Kigger man ind i næste uge tror han ikke, at markedet bliver specielt meget anderledes.

- Fokus i næste uge vil fortsat være på USA, hvor regnskabssæsonen er i gang for fuld kraft, og på sidelinjen står Grækenland som nok også får en afdæmpet rolle, siger han.

Konkret om det danske marked fredag ser han ikke den store omsætning og fornemmer, at nogle investorer "tager toppen af deres eksponering".

Der er dog ingen umiddelbar panik på det danske aktiemarked, hvor de negative bevægelser trods alt er moderate.

TDC ligger øverst i indekset med en stigning på 0,1 pct. til 52 kr., og Novo Nordisk ligger med et fald på 0,1 pct. i 381,90 kr. Tryg falder 0,3 pct. til 785,50 kr. efter at være faldet relativt massivt efter onsdagens regnskab.

I bunden ligger Vestas og FLSmidth med fald på over 1 pct. til henholdsvis 298,80 kr. og 308 kr.

Også A.P. Møller-Mærsk ligger trykket mod bunden af indekset. A-aktien falder med 1,5 pct. til 13.500 kr., mens B-aktien blot falder 1,0 pct. til 13.920 kr.

Der var nedslående nyt til selskabet fra rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotrater for containerfragt ud af Shanghai. Det faldt 9 pct. i denne uge.

Det er en indikation på, at markedet har svære betingelser lige nu, men Maersk Line er polstret godt til at stå imod, mener Nordeas analytiker Stig Frederiksen.

- Historien har vist, at Maersk Line har formået at vise højere og mere stabile rater, end spotraterne indikerer. Men selvfølgelig er det lave indeks en indikation på, at der er svære markedsvilkår lige nu. Ikke mindst på grund af manglende disciplin og mindre volumer. Det kan selvfølgelig påvirke førstekvartals-regnskabet, men også hvordan ledelsen kommer til at udtale sig om fremtiden, siger analytikeren til Ritzau Finans.

Novozymes falder også mere end 1 pct. til 334,70 kr. trods et hævet kursmål hos DNB. Den norske storbank hævede kursmålet med 16 pct. til 320 kr., men anbefalingen er fortsat "salg"

SmallCap Danmark har offentliggjort, at selskabet har modtaget et anklageskrift fra bagmandspolitiet, som tiltaler selskabet for tre tilfælde af kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen drejer sig om en række mindre aktiehandler op til årsskiftet 2009/2010 og 2010/2011, hvor selskabet ifølge bagmandspolitiet har manipuleret aktiekursen op på selskaberne BoConcept, Egetæpper og Rias for at stille selskabets årsresultat i et bedre lys. Bestyrelsen i SmallCap Danmark afviser, at selskabet har begået kursmanipulation.

Aktierne i Small Cap Danmark er dog upåvirkede og stiger 0,9 pct. til 57 kr.