Aktier: Trækker baglæns trods gode regnskaber

Kursfald er det gennemgående tema fra starten af den amerikanske aktiehandel torsdag eftermiddag. 73 aktier i det brede S&P 500-indeks stiger, mens 367 aktier falder, rapporterer Bloomberg News

Læs mere
Fold sammen

Dermed ligger den indledende handel på linje med varslerne trukket af formarkedets pessimistiske handel med futures på de store toneangivende indeks.

I den indledende handel ligger S&P 500-indekset 0,2 pct. lavere, mens teknologiindekset Nasdaq falder 0,1 pct. De tunge Dow Jones-aktier falder under et med 0,2 pct.

Blandt lyspunkterne i torsdagens handel ses netstreamingtjenesten Netflix, der - som indikeret i formarkedet - lægger ud med en stigning på 12,5 pct.

Netflix, der fornylig havde præmiere på tredje sæson af seersuccesen House Of Cards, rapporterede efter børslukketid onsdag en tilgang af nye abonnenter på 4,9 mio. i første kvartal til i alt 62,5 mio. på verdensplan. De nye kunder var med til løfte omsætningen hos den amerikanske streamingtjeneste med 24 pct. til 1,57 mia. dollar.

Op til åbningen har markedet også fået regnskab fra finansgiganterne Goldman Sachs og Citigroup.

Goldman Sachs fik i første kvartal et ordinært overskud per aktie på 6,00 dollar mod forventninger om 4,26 dollar per aktie. Nettooverskuddet blev på 2,84 mia. dollar mod 2,03 mia. dollar i det tilsvarende kvartal året før. De samlede indtægter blev 10,63 mia. dollar mod ventet 9,31 mia. dollar.

Forklaringen på overraskelsen ligger ifølge Bloomberg News i markant højere handelsindtjening fra handel med gæld, valutaer og råvarer, og der blev også leveret den største indtjening på "fusionsrådgivning" siden finanskrisen.

Men Goldman-aktien falder 0,7 pct. pct. i den indledende handel.

Nettooverskuddet i USAs tredje største bank, Citigroup steg til 4,77 mia. dollar, eller 1,51 dollar per aktie. Analytikere havde ifølge Bloomberg News ventet et overskud per aktie på 1,39 dollar. Bag overraskelsen ligger primært omkostningsreduktion, anfører Bloomberg News. Aktien belønnes med en stigning på 1,4 pct. fra handelsstart.

I det hele taget er stemningen på det amerikanske aktiemarked præget af regnskabsrapporteringen. Og blandt de mere uheldige var datalagringskoncernen Sandisk, der onsdag aften fremlagde et skøn for omsætningen i andet kvartal på 1,15-1,225 mia. dollar mod analytikernes forventninger om en omsætning på 1,42 mia. dollar. Det skuffende regnskab følges til dørs af nedgraderede anbefalinger fra Citi, Credit Suisse, Susquehanna og Deutsche Bank. Aktiemarkedet kvitterer med et kursfald på 7,1 pct.

Tobakskoncernen Philip Morris har før markedsåbningen indberettet et kvartalsoverskud per aktie på 1,16 cent mod estimerede 1,01 dollar, som udløser en kursstigning på 6,8 pct. fra handelsstart.

Fra makrouniverset har markedet fået skuffelser med en stigning i påbegyndt boligbyggeri i marts på 2,0 pct. til 926.000 boliger regnet på årsbasis mod en ventet stigning på 15,9 pct., mens antallet af byggetilladelser faldt 5,7 pct. til 1.039.000 tilladelser regnet på årsbasis mod et ventet fald på 1,9 pct. Ydermere er tilgangen af nytilmeldte amerikanere i sidste uge opgjort til 294.000, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 280.000 nye ledige.