Aktier: Trækker baglæns fra starten

Som varslet af handlen med futures på de toneangivende indeks lægger de amerikanske aktiemarkeder fra begyndelse af mandagens aktiemarked op til en fortsættelse af faldet i sidste uge, som blev beregnet til 1,2 pct. for S&P 500.

Læs mere
Fold sammen

Det var det største fald på ugebasis i tre måneder inspireret af den græskbetonede krise og ikke mindst lukning af de græske banker mandag i sidste uge for at hindre kapitalflugt.


Mandag vender handlerne tilbage efter en lang weekend, hvor de holdt fri fredag op til uafhængighedsdagen lørdag, og hvor grækerne søndag stemte nej til de økonomiske krav, landets kreditorer har sat for fortsat støtte til landets kriseramte økonomi. Det valgresultat gav usikkerhed og kursfald i Europa, som forplanter sig til USA.

Her falder det brede S&P 500 indeks 0,6 pct., mens de teknologitunge Nasdaq-indeks mister også 0,6 pct. De tunge aktier i Dow Jones taber 0,6 pct. fra handelsstart.

Kun 15 af S&P-indeksets aktier stiger fra handelsstart, mens 365 aktier falder.


Selskabsspecifikt er der opmærksomhed på finansaktierne, der er særligt udsatte, når den økonomiske usikkerhed melder sig.

Finansgiganterne Bank of America, Citigroup og JP Morgan mister alle omkring 1,0 pct. i den indledende handel.

Omvendt stiger sundhedsforsikringsselskabet Humana 2,9 pct., efter at det fredag blev officielt, at kollegaen Aetna køber selskabet. Til gengæld falder Aetna-aktien 5,7 pct. efter handelsstart.

/ritzau/FINANS