Aktier tordner op efter nyt håb om handelsaftale mellem USA og Kina

Financial Times skriver, at USA og Kina nu er ved at have en handelsaftale klar, der kan blive godkendt af de to landes præsidenter senere i april. Sker det, fjerner det en kæmpe sort sky, der har hængt over de finansielle markeder i måneder. I Brexit-sagaen prøver Theresa May nu at skifte strategi.

En handelsaftale mellem USA og Kina er ved at falde på plads, og kan måske allerede gå igennem senere i april, skriver Financial Times. Foto: Nicolas Asfouri/AFP/Ritzau Scanpix  Fold sammen
Læs mere

Godmorgen,

Og velkommen til en onsdag morgen, hvor aktiemarkedet igen er i flyvende humør. I Asien er alle de store indeks i positivt territorium, og det pan-asiatiske MSCI Asia Pacific-indeks er på vej mod sin højeste lukkekurs i seks måneder.

I Europa peger futures også på en flot åbning, på nær i Storbritannien, hvor investorerne prøver at finde hoved og hale i de seneste Brexit-udmeldinger. Mere om det senere. Amerikanske aktier tegner også til at få en stærk dag, efter at de endte relativt flat i tirsdagens handel.

3 ting du skal vide, inden markedet åbner:

 • Den positive stemning på aktiemarkederne verden over kommer, efter at Financial Times skrev, at en handelsaftale mellem USA og Kina er ved at falde på plads. Topembedsmænd fra begge lande har ifølge avisen fået løst de fleste problemer, der stod i vejen for en aftale, og nu er Liu He, Kinas vicepremierminister, på vej til Washington for at mødes med den amerikanske handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, og finansminister Steven Mnuchin. Hvis mødet i denne uge er en succes, kan det bane vejen for et endeligt topmøde mellem USAs præsident Donald Trump og Kinas præsident Xi Jinping senere i april, hvor de kan sætte et punktum for handelskrigen. Konflikten mellem de to økonomiske stormagter har i flere måneder hængt som en sort sky over de finansielle markeder og verdensøkonomien.
 • I Storbritannien har Brexit-forhandlingerne nu taget en ny drejning, efter at premierminister Theresa May sent tirsdag sagde, hun vil forhandle med oppositionen Labour om at finde en skilsmisseaftale, der kan bryde det nuværende politiske dødvande. May har også bedt om en yderligere forlængelse af Brexit-fristen. Uden en forlængelse står Storbritannien lige nu til at forlade EU uden en aftale 12. april, hvilket økonomer frygter vil sende landet ned i en alvorlig recession. Det bliver derfor set som en positiv udvikling, hvis May og Labour-lederen Jeremy Corbyn kan danne en fælles front - det er dog langt fra sikkert, og et hårdt Brexit kan altså stadig ikke udelukkes. Pundet var glad for at høre om Mays nye plan og bliver onsdag morgen handlet i en kurs på 8,74 kroner.
 • Chr. Hansen Holding er onsdag morgen kommet med regnskab for andet kvartal, og ingredienskoncernen holder fast i sine forventninger for regnskabsåret 2018/2019. Resultatet skuffer dog på alle de centrale nøgletal. Omsætningen for kvartalet var 283,7 mio. euro, hvilket er under analytikernes forventninger på 288 mio. euro. Overskuddet landede på 58 mio. euro - én million under forventningerne.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

 • Kl. 9.55: Tyskland - endelige PMI service og samlet, marts
 • Kl. 10.00: Eurozonen - endelige PMI service og samlet, marts
 • Kl. 10.30: Storbritannien - PMI service, marts
 • Kl. 11.00: Eurozonen - detailsalg, februar
 • Kl. 14.15: USA - den private ADP-jobrapport, marts
 • Kl. 15:45: USA - endelige PMI service og samlet, marts

Virksomheder i fokus

 • Rockwool International, Topdanmark, Totalbanken og Vestas Wind Systems holder alle generalforsamlinger


 • Pandora - smykkevirksomheden - meddelte sent tirsdag at, driftsdirektør Jeremy Schwartz fratræder med øjeblikkelig virkning.

Markederne lige nu - 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +1,1 pct.
Kinas Shanghai Composite: +0,9 pct.
Japans Nikkei 225: +0,8 pct.
Sydkoreas Kospi: +1,1 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,8 pct.
Tysklands DAX 30: +0,8 pct.
Frankrigs CAC 40: +0,7 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,1 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,5 pct.
Nasdaq: +0,6 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,4 pct.