Aktier: Toppen pilles af sidste uges gevinst

Helt som ventet er de amerikanske aktier startet i let negativt territorium mandag, efter at papirerne på den vestlige side af Atlanten havde et par gode dage torsdag og fredag, hvor der var lukket på det danske marked.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset falder med 0,1 pct. fra start, mens Nasdaq-indekset sætter sig 0,2 pct., og Dow Jones-indekset stiger marginalt.


Dollar er atter i fremdrift efter fire dage på stribe med svækkelser i sidste uge. En stærkere dollar kan ramme de eksporterende amerikanske selskabers indtjening, og det kan være med til at lægge pres på aktierne mandag.

På selskabssiden er der rampelys til Schneider Electric, der ifølge den britiske avis Sunday Times er interesseret i at overtage det britiske softwareselskab Aveva.

Rygterne sender Aveva-aktien kraftigt op i mandagens britiske aktiehandel, mens reaktionen er noget mere afdæmpet i Schneider Electrics amerikanske notering, der fredag faldt med 0,6 pct. til 77,85 dollar og er startet tæt på uændret mandag.


Efter lukketid afleverer tøjkæden Urban Outfitters desuden sit regnskab for første kvartal. Analytikerne venter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News en justeret indtjening per aktie på 0,30 dollar, mens omsætningen ses lande på 757,5 mio. dollar.

Og umiddelbart er der positive forventninger til regnskabet blandt investorerne, der sender Urban Outfitters op med 1,4 pct. til 40,16 dollar i den tidlige handel.


/ritzau/FINANS