Aktier: Topdanmark blandt de bedste i bredt indeks

De europæiske aktier endte fredagen med at stige efter det meste af eftermiddagen at have ligget i rødt. Det var femte dag på stribe med stigninger.

Læs mere
Fold sammen

De foregående og dagens stigning var blandt andet et produkt af svagere amerikanske nøgletal og udtalelser fra amerikanske centralbankmedlemmer om, at renteforhøjelsen i USA ikke ligger lige for.

Det var derudover kombineret med det forhold, at flere ECB-medlemmer, deriblandt Benoit Coeure, har været på banen og understreget, at ECB hen over maj og juni vil øge obligationsopkøbene for at kompensere for lav likviditet i markedet i ferieperioden juli-august.

Det brede europæiske indeks Stoxx 600 endte med en stigning på 0,1 pct. omkring indeks 408.

De tre store indeks i Europa - DAX, CAC 40 og FTSE 100 - endte i rødt med fald på 0,1-0,4 pct.

Den britiske mobilgigant endte øverst i indekset med en stigning på knap 5 pct. omkring 254 pence. Siden onsdag er aktien steget med 11 pct.

Stigningen kommer ifølge Bloomberg News, efter at en analytiker fra storbanken Goldman Sachs tidligere på ugen udtalte, at Vodafone vil være parat til at sælge ud af dets aktiver.

For et par dage siden luftede kabel-tv-legenden John Malone lidt løse tanker om de mulige synergier, der ville være ved at kombinere Vodafone med det Malone-kontrollede selskab Liberty Global.

Vodafone vil ikke se uvilligt på muligheden, hvis det finansielt ser fornuftigt ud. Det siger Tim Boddy, der er analytiker i Goldman Sachs, ifølge Bloomberg News, efter at have mødtes med Vodafone-ledelsen torsdag.

Analytikeren vurderer, at Vodafone "er mere tilbøjelig til at sælge frem for at købe."

Der var også dansk islæt i toppen. Topdanmark steg næstmest af de 600 aktier i indekset efter at være faldet tungt siden regnskab onsdag. Aktien steg 3,3 pct. til en lukkekurs på 193,50 kr.

Der var tyske aktier i bunden af indekset.

Blandt de mest faldende aktier fredag var den tyske tele- og internetudbyder Freenet, der faldt godt 5 pct. til 30,56 euro på børsen i Frankfurt. Det tyske medieselskab Prosieben Sat.1 faldt knap 4 pct. til godt 45 euro. Og Deutsche Telekom indtog også en plads i bundtriumviratet i Stoxx 600 med et fald på knap 4,4 pct. til 16,29 euro.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk