Aktier: Topdanmark-aktien i godt humør efter opjustering

Topdanmark stiger med 2,2 pct. til 250,80 kr. mandag morgen, efter at forsikringsselskabet opjusterede forventningerne til årets resultat før børstid.

Topdanmark stiger med 2,2 pct. til 250,80 kr. mandag morgen, efter at forsikringsselskabet opjusterede forventningerne til årets resultat før børstid. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Topdanmarks modelmæssige prognose for 2017 er løftet med 250 mio. kr. til 1,5-1,6 mia. kr. efter skat, eksklusiv afløbsresultat for fjerde kvartal, skriver Topdanmark. Opjusteringen kommer efter et foreløbigt resultat på 464 mio. kr. for tredje kvartal, og begrundes med indregning af afløb, højere finansielt afkast samt bedre vejr end ventet.

Selve trækket er ikke overraskende, vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans. Men opjusteringen er højere end ventet.

»Resultatopjusteringen på 250 mio. kr. sender positive signaler og er lidt højere end det, jeg havde regnet med. De positive tendenser fra de to første kvartaler lader til at være fortsat ind i tredje,« siger Mikkel Emil Jensen.

Ser man på aktierne i C20 Cap-indekset, så er retningen størstedelen den modsatte vej, hvilket fører til et fald på 0,4 pct. til indeks 1177,13.

NYT FRA ANALYTIKERE SÆNKER LUNDBECK

Credit Suisse har sænket anbefalingen af Lundbeck-aktien til "underperform" fra "neutral", skriver Bloomberg News. Kursmålet for aktien fastholdes på 380 kr.

Mandag morgen er Lundbeck i bunden af C20 med et fald på 3,6 pct. til 382,20 kr.

Med i bunden ligger Pandora, hvis nedtur ikke ser ikke ud til at være forbi, efter at selskabets aktiekurs dykkede under 600 kr. i fredags, hvor aktien faldt til 593 kr. Det er mere end to år siden, at Pandora blev handlet i det niveau. Sidst aktien blev handlet til en kurs under 600 var i februar 2015. Siden årsskiftet er smykkeaktien faldet 35,8 pct.

Mandag morgen dykker aktien med 1,4 pct. til 584,50 kr.

NOVO AFVENTER SVAR

Novo Nordisk starter ugen i toppen af eliteindekset med et plus på 0,8 pct. til 300,10 kr. Medicinalkoncernen afventer, at et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse onsdag skal afgøre, om det kan anbefale, at Novos nye diabetesmiddel Semaglutid får markedsføringstilladelse i USA.

Og mens de danske selskaber varmer op til, at regnskabssæsonen for alvor starter i næste uge, så har vindmølleselskabet Vestas og transportkoncernen DSV fået nyt fra sine konkurrentnyt.

Vestas, der falder med 2,3 pct. til 560,50 kr., kan notere sig, at konkurrenten Siemens Gamesa nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2016/17 fredag aften. Det er anden nedjustering på blot tre måneder for Siemens Gamesa, skriver Sydbank.

»Årsagen til nedjusteringen er varelagernedskrivninger relateret til det amerikanske og sydafrikanske marked, og Siemens Gamesa peger på de aktuelle markedsvilkår og prispres som årsager til, at værdien af varelagrene nu er lavere,« skriver Sydbank i en analyse.

Og for DSV's vedkommende er det konkurrenten Kuehne + Nagel, der har fremlagt regnskab for tredje kvartal. Det viste en stærk vækst i omsætningen, mens indtjeningen ikke helt fulgte trop. I år er omsætningen vokset 10,4 pct. til 13.525 mio. schweizerfranc mod 12.247 mio. schweizerfranc i de første ni måneder af 2016.

DSV falder med 0,1 pct. til 467,90 kr. efter få minutters handel.

NYT FRA GRØNSVÆREN

Parken Sport & Entertainment, der falder med 0,7 pct. 77 kr., får lidt negativ opmærksomhed, efter at FC København søndag led et nederlag på 0-1 ude mod OB. Det er andet nederlag i træk, og FCK ligger nu på en sjetteplads i Alka Superligaen med 18 point.

Modsat går det for aktien i Brøndby IF, der stiger med 0,7 pct. til 0,78 kr. BIF vandt omvendt over Silkeborg søndag, hvor resultatet lød på 4-1 hjemme, og fodboldklubben placerer sig nu på en tredjeplads med 24 point i Alka Superligaen.

Og så har Danske Bank indledt dækning af Nilfisk, der får anbefalingen "hold" og kursmålet 305 af analytikerne, viser data fra Bloomberg. Nilfisk-aktien stiger med 0,2 pct. til 287 kr.