Aktier: Tokyo skiller sig ud med brede stigninger

Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktier ligger stærkt blandet torsdag morgen.

Investorerne evaluerer den amerikanske centralbanks erklæring efter det pengepolitiske møde, der blev afsluttet sent onsdag, og øjnene rettes nu mod den formelle udnævnelse af den næste chef for centralbanken, Federal Reserve.

Indikationerne fra Federal Reserve tegner godt for den globale økonomi, og med udsigt til den nuværende Fed-guvernør Jerome Powell som næste centralbankchef, vurderes der at være lagt op til en videreførelse af Janet Yellens relativt bløde pengepolitik, når hendes mandat udløber i februar.

I Tokyo giver en billig yen i forhold til dollar anledning til stigninger med blandt andet Honda som en af dagens topscorere.

Et stærkt motorcykelsalg har fået bil- og motorcykelproducenten til at opjustere resultatudsigten for hele året, hvilket skubber aktien 5,2 pct. højere.

Nikkei 225-indekset stiger 0,3 pct. til det højeste niveau i 21 år. Det bredere Topix-indeks viser et plus på 0,4 pct.

På de kinesiske markeder er udviklingen modsat negativ. Shanghai Composite falder 0,6 pct., mens CSI 300-indekset markerer sig med et minus på 0,4 pct. og Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong viger 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på omkring 0,2 pct. onsdag morgen.

/ritzau/FINANS