Aktier: Tokyo bryder perlerække af stigninger

Der er en positiv undertone på de fjernøstlige aktiebørser onsdag morgen, men perlerækken af stigninger brydes af det japanske Nikkei-aktieindeks, der som det eneste af de større fjernøstlige aktiebørser ligger med negativt fortegn.

Læs mere
Fold sammen

Det er først og fremmest det pengepolitiske møde i den japanske centralbank, der har optaget sindene. Centralbanken fastholdt som forudset politikken uændret, men alligevel har det sat sig sine spor i de japanske aktieindeks.

- Chancerne for yderligere stimulus er meget lavt, og selv om aktierne er steget på forventning om lempelse, vil de sandsynligvis falde igen i eftermiddag, lyder det fra aktiechef Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities Inc. ved lokal middagstid i Tokyo.

Det er især en for aktiemarkedet negativ reaktion i valutamarkedet, som driver kurserne nedad. Den japanske yen blev styrket i kølvandet af Bank of Japans pengepolitiske fastholdelse, og det får som sædvanligt investorerne til at trække sig en smule tilbage.

Nikkei-indekset ligger med et minus på 0,5 pct., mens det bredere Topix-indeks modsat stiger 0,1 pct.

Centralbankchef Hiroki Kuroda holder pressekonference efter aktiemarkedet afslutning, og her kan der blive tale om indikationer om yderligere lempelser.

- Med Kurodas pressekonference efter markedslukketid vil investorerne afvente yderligere indikationer af retningen, siger Chihiro Ohta.

I Hongkong er investorernes til gengæld mere begejstrede. Den ugelange fejring af den kinesiske nationaldag lakker mod enden, og torsdag vil der igen være volumen i markedet. Hang Seng-indekset stiger 1,1 pct.

Blandt de øvrige markeder er der en stigning i Sydkoreas Kospi-indeks på 0,6 pct., hvilket også gælder Singapores Straits Times, mens Taiex-indekset i Taiwan stiger 0,9 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et plus på 0,4 pct.

Ved 6.45-tiden onsdag morgen ligger de amerikanske futures med fald på omkring 0,1 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,5

Topix 0,1

Hongkongs Hang Seng 1,1

China Shanghai Composite Lukket

China CSI 300 Lukket

Taiwan Taiex 0,9

Sydkoreas Kospi 0,6

Indiens BSE Sensex 0,1

Singapores STI 0,6

Sydney ASX 200 0,4

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk