Aktier: Tøvende åbning med marginale udsving

De amerikanske aktiemarkeder åbner torsdagens handel med marginale udsving, mens kursen i sportstøjsvirksomhed Lululemon Athletica dykker nærmest lodret.

S&P 500-indekset og de tunge aktier i Dow Jones bevæger sig om status quo, mens teknologiindekset Nasdaq stiger 0,1 pct.

Bag sig har handlerne tvetydige nøgletal for den økonomiske vækst og for beskæftigelsen.

Den amerikanske økonomi voksede med 2,1 pct. i fjerde kvartal sidste år i forhold til kvartalet før opgjort i annualiserede tal. Det viste den endelige, tredje opgørelse af bruttonationalproduktet, BNP, for perioden. Udviklingen var dermed lidt stærkere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en vækst på 2,0 pct. mod en rapporteret vækst på 1,9 pct. i den forudgående opgørelse.

Omvendt overraskede nøgletallet for nytilmeldte ledige i sidste uge med en tilgang på 258.000 mod et ventet antal på 247.000 nye ledige amerikanere.

Senere på dagen vil opmærksomheden rette sig mod taler fra cheferne for den amerikanske centralbanks afdelinger i henholdsvis i Cleveland, Dallas, San Francisco og New York: Loretta Mester, Robert Kaplan, John Williams og William Dudley.

Undertonen i amerikansk aktiehandel er ifølge Reuters blandt andet præget af bekymring fo rden hastigt stigende værdisætning af aktierne. Det brede S&P 500-indeks har efterhånden nået et niveau på 18 gange indtjeningsestimaterne for det kommende år sammenlignet med et gennemsnitligt niveau på 15 gange indtjeningen. Regnskaberne for første kvartal vil vise, om den øgede værdisætning er berettiget. Her ventes ifølge Reuters en stigning i selskabernes indtjening på 10,1 pct.

Selskabsspecifikt skuffede den canadiske sportstøjsvirksomhed Lululemon Athletica, der er noteret i USA, allerede efter markedslukning onsdag med sine forventninger og aktien fik læsterlige klø i eftermarkedet. Torsdag indleder aktien handelsdagen med et fald på 22,2 pct.

Omvendt stiger olieaktien Conocophillips 6,3 pct. fra handelsstart, som reaktion på at selskabet har oplyst, at det sælger sine aktiviteter inden for oliesand og canadisk naturgas til Cenovus Energy, hvis aktie til gengæld ligger 11,1 pct. lavere.