Aktier: Tirsdagens udvikling gentaget onsdag i USA

Det amerikanske aktiemarked var onsdag en tro kopi af tirsdagens positive udvikling. Igen lukkede Wall Street på dagens højeste niveau, og igen var det banker og energivirksomheder, der trak markedet mest op.

Læs mere
Fold sammen

 

Onsdag lukkede S&P 500-indekset med et plus på 1,7 pct. til 2070,77. De tunge aktier i Dow Jones steg 1,6 pct. til 17.694,68, og Nasdaq-papirerne sluttede med en gevinst på 1,9 pct. til 4779,25.

STIGNING JÆVNT FORDELT

Stigningen var jævnt fordelt over hele dagen og var begrundet i en aftagende frygt for effekten af Storbritanniens beslutning om at forlade EU i sidste uge.

- Jeg finder det ikke overraskende, at investorerne midlertidigt slår koldt vand i blodet. Markederne inddiskonterer, at der kun er meget lille chance for, at Federal Reserve vil hæve renterne i år. I de sidste halvandet døgn har der været en del diskussion om muligheden for, at briterne er ved at bakke ud af brexit-afstemningen. Vi er helt sikkert i en spekulationsfase af den proces, fastslår chefinvestor Daniel Kern fra TFC Financial Management i Boston over for Bloomberg News.

TORSDAG MORGEN INDIKERES BALANCE

Torsdag morgen ser markedet mere afbalanceret ud. De asiatiske markeder følger op på Wall Streets onsdagsoptimisme, mens de amerikanske futures ligger tæt på nul.

Der var positiv udvikling i samtlige ti underindeks i S&P 500-indekset onsdag, og igen var det især finansaktierne og energisektoren, der var det store trækplaster efter de store kursfald i dagene omkring weekenden.

Bank of America steg 3,4 pct., JPMorgan Chase øgede 2,8 pct., mens Citigroup kunne lægge 4,1 pct. til kursen, der dog fortsat er droppet godt 5 pct. siden brexit-afstemningen.

Der var blandede data fra den amerikanske økonomi. Det personlige forbrug steg som ventet 0,4 pct., men den personlige indkomst skuffede med en forøgelse på 0,2 pct., hvor økonomerne havde ventet en vækst på 0,3 pct.

Kerneinflation - PCE Core - viste en stigning på 1,6 pct. på årsbasis som ventet, mens Federal Reserves fortrukne mål for inflation, PCE deflatoren, viste en stigning på 0,9 pct., hvor analytikerne havde estimeret en vækst på 1,0 pct.

OLIEHOP TRAK ENERGIKONCERNER OP

Olieselskaberne fik glæde af fortsat stigende oliepriser i kølvandet af et overraskende stort lagertræk i opgørelsen fra det amerikanske energiministerium, der sendte en tønde olie op mod 50 dollar.

Chevron øgede 1,8 pct., Exxon Mobil steg 1,7 pct., og Chesapeake Energy lukkede 3,3 pct. højere.

I bunden af S&P-indekset kunne man finde aluminiumsproducenten Alcoa. Koncernen oplyste, at de traditionelle smelte-aktiviteter vil blive udskilt i forbindelse med den planlagte opdeling af virksomheden, der ventes på plads i anden halvdel af i år. Alcoa-aktien faldt 2,5 pct.

Sportsudstyrsgiganten Nike stod til regnskab for tirsdag aftens sene kvartalsdata, der i første omgang sendte aktien over 4 pct. ned i eftermarkedet på grund af svag ordreindgang. Men selv om ordreindgangen og dermed efterspørgslen var svag, fastholdt koncernen forventningerne til hele året, og Nike-aktien lukkede med et plus på 3,8 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk