Aktier: Tirsdag bød på rekorder i S&P 500 og Dow Jones - futures dykker

Rekordrækken for de to store aktieindeks S&P 500 og Dow Jones blev forlænget tirsdag, hvor et løft fra bankaktierne trak indeksene op.

Foto: Iris. Rekordrækken for de to store aktieindeks S&P 500 og Dow Jones blev forlænget tirsdag, hvor et løft fra bankaktierne trak indeksene op.
Læs mere
Fold sammen

Investorer fokuserede på den potentielle reduktion i de amerikanske selskabsskatter og fortsat økonomisk vækst efter stærke inflationsdata, hvilket understregede sandsynligheden for en renteforhøjelse fra USA's centralbank, Federal Reserve, på det pengepolitiske møde, der afsluttes senere onsdag.

Det brede S&P 500-indeks lukkede tirsdag med en stigning på knap 0,2 pct. til rekorden 2664,11, og Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på 0,5 pct. til 24.504,80, hvilket ligeledes er rekord.

Nasdaq-indekset endte med et tab på 0,2 pct. i 6862,32.

FUTURES DYKKER EFTER DEMOKRATISK ALABAMA-SEJR

Onsdag morgen er det umiddelbart slut med de positive takter for de amerikanske indeksfutures, der dykker 0,3 pct., efter at demokraten Doug Jones har vundet valget i den ellers så dybt konservative og stærkt republikanske stat Alabama.

Valget er et markant politisk nederlag for præsident Donald Trump, og det reducerer det republikanske flertal i Senatet, hvilket kan gøre det vanskeligere for præsidenten at fremme den politiske dagsorden.

ACCELERERENDE INFLATION

Tirsdagens data for de amerikanske producentpriser viste den højeste stigningstakt i næsten seks år. Producentpriserne steg 0,4 pct. i november på månedsbasis, hvor økonomer havde ventet en stigning på 0,3 pct.

På årsbasis var der tale om en stigning på 3,1 pct. mod en ventet fremgang på 2,9 pct.

Dataene tydes i retning af en spirende acceleration af inflationen, der kunne dæmpe Federal Reserves eventuelle bekymringer over den lave inflation blot en dag før afslutningen af det pengepolitiske møde i centralbanken.

TELESEKTOR IGEN I TOP

Den mange dage lange topplacering af telesektoren i S&P-sammenhæng fortsatte med et plus på 2,8 pct.

Tungest vejede dog finanssektoren, der med en stigning på 1 pct. var største generelle bidragyder, mens Goldman Sachs var dagens højdespringer i sektoren med et plus på 3 pct.

»I takt med at investorerne bliver mere komfortable med en acceleration af det økonomiske opsving, begynder de at dyppe tæerne i værdisektorer som industri, økonomi og energi, der alle kræver en vækst i indtjeningen,« siger chefinvestor Jack Ablin fra BMO Private Bank i Chicago til Reuters.

Modsat gav vigende kurser i teknologisektoren med Apple og Facebook anledning til de røde indekstal i Nasdaq.

Blandt enkeltaktierne steg Boeing 2,4 pct. i kølvandet af mandag aftens annoncering af en 20 pct. udbyttestigning og en forøgelse af et stort aktietilbagekøbsprogram.

Elproducenten Tesla var også i vælten med en 3,7 pct. stigning, efter at Pepsi afgav den største offentlige forudbestilling af Teslas lastbiler. Af de 267 lastbiler, der er forudbestilt, stammer de 100 fra Pepsis ordre ifølge Reuters.

Mine- og mineralselskabet Freeport-McMoran steg 4,6 pct., efter at Morgan Stanley øgede anbefalingen til "neutral" og hævede kursmålet med 40 pct.

/ritzau/FINANS