Aktier: Tillidsindeks trynede især tyske aktier

Med det tyske aktiemarked som det værst tilredte gled de europæiske aktier tirsdag ud på et kursdyk især inspireret af et skuffende tysk indeks for de tyske finansielle aktørers tillid til den umiddelbare økonomiske fremtid.

Læs mere
Fold sammen

Zew-tillidsindikatoren, der er udarbejdet af Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung, skuffede med et indeks på 54,8 for forventninger til de kommende seks måneder. Markedet havde ventet et indeks på 59,4 ifølge Bloomberg News.

Det triste tyske tillidstal medvirkede til at presse det fælleseuropæiske Stoxx 600-aktieindeks 0,7 pct. baglæns til 397,33. Før offentliggørelsen af ZEW-indekset lå Stoxx 600 i 399,49.

På de store europæiske aktiemarkeder var der tirsdag indeksfald på 0,7 pct. for CAC 40 i Paris og på hele 1,5 pct. for DAX-indekset i Frankfurt, der mandag tordnede gennem indeks 12.000 for første gang, men hvor Zew-tallet tirsdag ramte hårdest. I London steg FTSE100-indekset 0,5 pct.

Selskabsspecifikt havde især franske Peugeot en dårlig dag med et kursfald på 6,0 pct. Bilkoncernen, der også producerer Citroën, holdt kapitalmarkedsdag på en tirsdag, hvor salgstal fra den europæiske bilindustri pegede på stigende salgsfremgang, der i februar nåede 7 pct. Men for PSA Group steg salget blot 1,1 pct.

Mellem cementkolosserne Lafarge og Holcim er der gået kludder i den planlagte fusion. Både finansielle forhold og ledelsen er igen til diskussion, og finanshuset Kepler Cheuvreux vurderede ifølge Bloomberg News, at chancen for gennemførelsen af fusionen er reduceret til under 50 pct. fra 95 pct. Franske Lafarge tabte 2,5 pct., mens schweiziske Holcim faldt 2,0 pct.

På Stoxx-indeksets solside lunede energiselskaberne sig med kursstigninger på op til 17,3 pct. for norske Premier Oil, mens britiske Tullow Oil nøjedes med et plus på 6,3 pct. Ophir Energy og Petrofac steg henholdsvis 4,1 pct. og 3,7 pct.