Aktier: Tilbagefald i vente efter små onsdags-plusser

Efter små plusser blandt de tre toneangivende aktieindeks i USA onsdag peger pilen umiddelbart i modsat retning knap en time før åbningen torsdag.

Futures indikerer fald på 0,4 pct. for S&P 500-indekset fra start, mens Nasdaq-indekset stilles en negativ åbning i niveauet 0,7 pct. i udsigt, og Dow Jones-indekset ses falde med 0,4 pct. fra start.

Med i frisk erindring har investorerne den ugentlig opgørelse over nytilmeldte ledige fra USA, der kan være en fin indikator for fredagens arbejdsmarkedsrapport for maj, der er et afgørende fokuspunkt for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

276.000 amerikanere stillede sig i sidste uge op i arbejdsløshedskøen for første gang, og det var dermed en spids færre end ventet, idet økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 278.000 førstegangsledige.

På selskabssiden er der fokus på Joy Global, der ligesom danske FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien. Selskabet har afleveret regnskab for andet kvartal 2014/15, og det var en lidt blandet omgang.

Joy Global leverede et overskud på 38,7 mio. dollar sammenlignet med et overskud på 74 mio. dollar i samme periode året før. Tilbagegangen kommer dog ikke som en skuffelse for analytikerne, der ifølge Thomson Reuters havde ventet et ordinært overskud per aktie på 56 cent mod det faktiske overskud på 59 cent - fraregnet udgifter til et pensionsforlig og omstrukturering.

Joy Global realiserede resultatet på baggrund af en omsætning på 811 mio. dollar mod 930 mio. dollar i andet kvartal af sidste regnskabsår. Valutaeffekten alene pressede omsætningen 30 mio. dollar ned.

For hele regnskabsåret præciserer Joy Global sine forventninger, der nu ligger i den lave ende af de tidligere offentliggjorte intervaller på 3,3-3,6 mia. dollar for omsætningen og på 2,50-3,00 dollar per aktie i justeret indtjening.

De justerede forventninger matcher nogenlunde analytikernes forventninger om en omsætning på 3,38 mia. dollar og et overskud per aktie på 2,57 dollar per aktie ifølge estimater fra Thomson Reuters.

Joy Global-aktien stiger med 1,5 pct. til 39,50 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk