Aktier: Tilbage til status quo efter detailsalg

Formiddagens stigninger på de europæiske aktiemarkeder forsvandt efter offentliggørelsen af nøgletal, der viste faldende detailsalg i eurozonen i sidste måned.

Arkivfoto. Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger tirsdag middag marginale 0,01 pct. lavere i 374,2 efter et fald på 0,5 pct. mandag påvirket af weekendens nordkoreanske missiltest. Tidligere tirsdag lå indekset i 375,9.

Men i Frankfurt ses en stigning i DAX-indekset på 0,4 pct., mens FTSE 100-indekset i London falder 0,2 pct., og CAC 40-indekset i Paris taber 0,1 pct.

Ifølge Blomberg News tager markederne nu mere bestik af ugens makroøkonomiske begivenheder, der omfatter torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, med efterfølgende udtalelser fra chefen, Mario Draghi. Men ugen byder også på et par taler af topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Dertil kommer tiltro til, at kinesisk statistik for handelsbalancen senere på ugen vil vise fortsat fremgang i Kinas eksport.

På selskabsplan byder tirsdagen på kursløft på 3,6 pct. til det italienske offshore-serviceselskab Saipem, der sammen med en række andre energirelaterede selskaber nyder godt af stigende oliepriser. I tirsdagens europæiske aktiemarked er det energiaktierne, der præsterer den største stigning på sektorbasis med et plus på 0,6 pct. for underindekset.

Merck KGaa-aktien stiger 2,9 pct. Den tyske kemi- og medicinalvirksomhed overvejer ifølge Bloomberg News at sælge sin afdeling for "consumer health care", som indeholder salget af håndkøbsmedicin, eller dele heraf, fordi selskabet har svært ved at finansiere den.

Baglæns går det for satellitvirksomheden Inmarsat, der må notere et kursfald på 4,7 pct., efter at finanshuset Numis har indledt dækning af selskabet med anbefalingen "sælg".

Danske Nets er med et fald på 3,3 pct. repræsenteret på listen over dagens mest faldende aktier i Stoxx 600.