Aktier: Tilbage i rekordsporet trods sløjt detailsalg

De amerikanske aktiehandlere lader fra åbningen af handlen torsdag eftermiddag hånt om skuffende detailhandel i februar - som muligvis mere skyldes dårligt vejr end ringe økonomi - og sender de amerikanske aktieindeks tilbage i rekordsporet efter onsdagens fald.

Foto: JEWEL SAMAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det brede S&P 500-indeks stiger fra handelsstart 0,8 pct. til niveauet 2056 efter et fald på 0,2 pct. onsdag. Søstre-indeksene, det teknologibaserede Nasdaq og de tunge aktiers indeks, Dow Jones, stiger henholdsvis 0,4 pct. og 0,9 pct. i den indledende handel.

Detailhandlen faldt skuffende med 0,6 pct. i februar i forhold til måneden før. Her var der ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 0,3 pct.

Men samtidig viste opgørelsen over nytilmeldte ledige en tilgang på 289.000 i sidste uge, mens der var ventet 305.000 nytilmeldte ledige. Og der var på forhånd taget forbehold for, at en skuffende detailhandel måske kunne finde sin begrundelse i ekstremt ringe vejr i februar.

Ifølge Bloomberg News ses de skuffende nøgletal også som en anledning til fortsat lave amerikanske renter.

Selskabsspecifikt samler opmærksomheden sig torsdag om en trio af store finansaktier.

Finanskæmpen Morgan Stanley har øget sit udbytte til aktionærerne til 15 pct. fra 10 pct. samt varslet tilbagekøb af aktier for 3,1 mia. dollar. Aktien stiger 3,4 pct. fra start.

Tilsvarende stiger Citigroup og American Express henholdsvis 3,7 pct. og 2,8 pct. efter øget aktieudbytte og tilbagekøb.

Omvendt ligger Acadia Pharmaceuticals under for forsinkelse af et nyt middel og chefexit. Biotekaktien falder 19,5 pct. efter de første handler.

Heller ikke Intel klarer sig for godt til at starte med efter en nedjustering af salgsforventningerne for første kvartal. Aktien indleder torsdagen med et kursfald på 3,5 pct.