Aktier: Thomas Cook stryger op efter meningsmålinger

Det britiske rejseselskab Thomas Cook har en blændende mandag på det europæiske aktiemarked, der generelt set er i god form, efter at meningsmålinger i weekenden har vist medvind til de EU-positive britiske vælgere før torsdagens folkeafstemning.

På aktiemarkedet giver det stor fremgang, og det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 3,1 pct. Med til historien hører dog, at markedet de seneste uger har været presset.

I toppen af Stoxx 600 ligger Thomas Cook, der ifølge Bloomberg News er et af de selskaber, som kan risikere at få en hård medfart, såfremt briterne ender med at stemme for et farvel til EU. Aktien stiger knap 8 pct., efter at den er faldet omkring 12 pct. de seneste to uger.

Derudover er der generelt set medvind til banksektoren, som blandt andet nyder godt af, at renterne stiger, hvilket gør indtjeningsmulighederne bedre.

Blandt andet Banco Comercial Portugues og Banca Popolare dell' Emilia Romagna har en god dag, da de to aktier stiger henholdsvis 7,8 pct. og 6,1 pct.

Der er også fokus på den tyske kemigigant Bayer. Selskabet er ifølge Bloomberg i dialog med investeringsbanker, der undersøger et muligt salg af selskabets radiologidivision, der kan have en værdi på op mod 20 mia. kr.

I det tyske er der også fremgang til Adidas. Selskabet har tilsyneladende indgået ny aftale med det tyske fodboldforbund DFB om at sponsorere det tyske fodboldlandshold for 50 mio. euro om året.

Det skriver den tyske avis Frankfurter Allgemeine uden dog at angive kilder. Adidas-aktien stiger 2,4 pct.

Den gode stemning på aktiemarkedet er også afspejlet ved, at hele 587 aktier i Stoxx 600 er i plus. Blandt de få, som falder, finder man Randgold Resources, som blandt andet udvinder ædelmetaller.

Et fald i guldprisen, der dykker som følge af øget risikovillighed på finansmarkederne, rammer aktien i det britiske selskab, som falder 2,6 pct.

/ritzau/FINANS