Aktier: Thomas Cook fløj højest i blandede europæiske markeder

De europæiske aktier sluttede med forskellige fortegn fredag, hvor det britiske turist- og rejsebureau Thomas Cook fløj højere end nogen andre efter en økonomisk indsprøjtning fra en kinesisk milliardær.

Generelt set var udsvingene på indeksniveau ellers ganske små, og FTSE 100-indekset i London faldt med 0,7 pct., mens DAX i Frankfurt steg med 0,4 pct., og det paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg med 0,1 pct.


Investorerne kiggede hele formiddagen og den første del af eftermiddagen frem mod den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for februar, der ramte handlerbordene klokken 14.30.

Jobtallene viste sig klart bedre end ventet, da der blev skabt 295.000 nye job uden for landbruget i USA i februar mod ventet 235.000 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Samtidig faldt arbejdsløsheden til det laveste niveau siden 2008, da den faldt til 5,5 pct. fra 5,7 pct. måneden før. Også det var bedre end ventet blandt økonomerne, der havde ventet et fald til 5,6 pct.


Fredagens helt store vinder i Stoxx 600-regi var Thomas Cook, der steg med hele 24,8 pct. til 150,50 pence på børsen i London.


Bevægelsen skete, efter at Fosun International, der er kontrolleret af den kinesiske milliardær Guo Guangchang, har givet tilsagn om at købe 73,1 mio. nye aktier i Thomas Cook, svarende til en ejerandel på 5 pct.

Aktierne sælges for 91,8 mio. pund (knap 950 mio. kr.) svarende til en pris på godt 125 pence per aktie.

Blandt vinderne var også de europæiske stålproducenter, som ud på eftermiddagen tog sig et gevaldigt hop, efter at nyhedsbureauet Reuters skrev, at EU vil indføre told på rustfrit koldvalset stål importeret fra Kina og Taiwan.

Det kan givetvis give mindre konkurrence til de europæiske selskaber, og finske Outokumpu steg med 17,9 pct. til 7,21 euro, mens tyske Thyssenkrupp steg med 3,5 pct. til 24,67 euro på børsen i Frankfurt.