Aktier: Theresa May sendte britisk marked i dørken

De fleste af de europæiske aktier bakkede i tirsdagens handel, hvor der dog blev skabt en vis bedring ud på eftermiddagen, efter at spændingen omkring brexit-talen fra Storbritanniens premierminister, Theresa May, blev udløst.

/ AFP PHOTO / POOL / FACUNDO ARRIZABALAGA/POOL Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/POOL

Hun lagde helt som ventet op til en klar adskillelse fra EU-samarbejdet og også det indre marked, men da der derudover ikke var nogen overraskelser i budskaberne, åndede investorerne lidt lettet op.

I London blev aktiefaldene dog større, idet talen styrkede pundet kraftigt, hvilket er skidt for de britiske eksportører.

FTSE 100-indekset i London faldt 1,3 pct., mens det tyske DAX-indeks steg 0,01 pct., og CAC 40 i Paris dykkede 0,4 pct. Stoxx 600-indekset faldt 0,1 pct.

Blandt de faldende aktier var tyske Zalando, der tjener sine penge på salg af tøj og sko online, hårdt ramt. Aktien faldt 5,8 pct. til 37,34 euro efter skuffende salgstal for fjerde kvartal.

Zalandos omsætning rundede ganske vist 1 mia. euro i perioden, da det steg til 1,09 mia. euro, men analytikerne havde ventet en stigning til 1,12 mia. euro ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det faldt samtidig efter nogle af konkurrenterne - som britiske Boohoo.com og Asos - der har haft større fremgang i salget.

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa steg omvendt 4,7 pct. til 11,86 euro. Det skete efter rygter om, at Etihad Airways er interesseret i at overtage 30-40 pct. af Lufthansa.