Aktier: Tesla stiger mens medicinalgiganter dykker på Wall Street

Faldene er små på det amerikanske aktiemarked torsdag ved åbning, hvor investorerne både har makronyt og regnskaber at forholde sig til.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel falder S&P 500-indekset 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset ser ud til at bakke væk fra rekordrækken med et fald på 0,02 pct. Også Nasdaq-indekset falder - dog her med 0,2 pct.

Investorernes fokus kredser sig især omkring den igangværende regnskabssæson, der foreløbigt har været til den positive side inden for blandt andet finanssektoren. Torsdag er der dog mere malurt i bægeret, når blikket vendes mod nogle af de store medicinalvirksomheder.

Eksempelvis falder Allergan, der især er kendt for at stå bag skønhedsproduktet Botox, med 1,4 pct. Det sker oven på et regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening ellers endte bedre end ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News. Samtidig opjusterer medicinalselskabet sine forventninger til 2017.

Fra en anden del af medicinalsektoren er der også kommet regnskabsnyt fra israelske Teva, der er verdens største producent af kopimedicin og noteret på børsen i New York.

Selskabet nedjusterer forventningerne til 2017 og skærer i udbyttet, efter et andet kvartal hvor både omsætning og indtjening landede under analytikernes forventninger. Aktien starter med at dykke 17,1 pct., hvilket er det største fald i en længere årrække.

Endelig er der fokus på elbilproducenten Tesla, som efter onsdagens børslukning fremviste et regnskab for andet kvartal med større end ventet omsætning, mens underskuddet var lavere end ventet. Aktien stiger 6,2 pct.

Fra makrosiden har investorerne allerede kunnet notere en positiv overraskelse i antallet af nytilmeldte ledige, og resten af torsdagen kommer der en stribe andre betydelige nøgletal i form af PMI Service, ISM Service, fabriksordrer og ordreindgang af varige goder.